mandag, november 24, 2014

Takket være kurderne kan enkelte kristne nå vende tilbake til sine hjem i Irak

Her er dagens gladmelding! Fra Irak av alle steder. I Irak har 200.000 kristne måtte flykte fra sine hjem, og de har etterlatt hele landsbyer tømt for mennesker. De har måtte flykte hals over hode for terroristene fra IS.

Sakte, men sikkert vender de nå tilbake, takket være kurderne. Å være i stand til å vende tilbake til sine hjem er en stor seier for det irakisk kristne samfunnet. Men frykten er der. For at de grusomme IS terroristene skal vende tilbake.

Flagget til det politiske partiet som representerer den irakisk kristne minoriteten vaier nå høyt over landsbyen Bakufa i det nordlige Irak (bildet). Bakufa ligger på Ninivesletten. Det skjer mindre enn en måned etter måned etter at styrker fra Den islamske staten av Irak og Syria (IS) ble drevet tilbake, og deres svarte flagg ble revet ned.

Bakufa består av 95 hus. Her bodde det engang 500 mennesker, hovedsakelig kristne assyrere. Landsbyen ligger omlag 391 kilometer nord for Bagdad. En dag slo styrker fra IS til mot Bakufa og 22 andre landsbyer i nærheten, og skapte et skrekkvelde.

Nå har mannskaper fra de kurdiske Peshmerga styrkene kjempet fra hus til hus og befridd området. Etter at Bakufa ble vunnet tilbake, har de kurdiske Peshmerga styrkene hjulpet til med å trene lokale milits grupper som skal beskytte den kristne befolkningen i tilfelle IS styrkene skulle komme tilbake. Denne militsgruppen - som består av 70 frivillige - går under navnet 'Dwekh Nawsha. Navnet betyr 'selvoppofrende'. De patruljerer nå Bakufa døgnet rundt.

Ingen kommentarer: