søndag, november 23, 2014

Berettiget frykt for at Pakistan kan falle for IS

Mens verdens øyne er rettet mot den fortsatte framgangen for den grusomme terrororganisasjonen IS i Syria og Irak, fortsetter de å nå ut til andre deler av regionen.

Krigere som er lojale til den islamske staten har nå fullstendig kontroll over byen Derna med en befolkning på 100.000 mennesker, ikke langt fra grensen til Egypt, og med kort avstand til den sørlige delen av den europeiske unionen.

Nå hører vi fra kristne arbeidere i Pakistan at dette landet kan være det neste som faller for IS. Bruce Allan som arbeider for misjonorganisasjonen, Forgotten Missionaries International, sier det slik: 'Taliban har allerede sverget troskap til IS, så det er nødt til å skje. Jeg regner med at det vil finne sted i løpet av en til seks måneder'.

Faller den pakistanske regjeringen eller den pakistanske hæren kan ting bli riktig stygge. Som kjent har Pakistan atomvåpen.

Den amerikanske kongressmannen, Frank Wolf (bildet), er viden kjent for sitt engasjement for menneskerettighetene. Han er enig med Bruce Allan og er overrasket over at ingen snakker om dette.

'Det er i ferd med å komme ut av kontroll, men det er ingen som vil gjøre noe med det, spesielt ikke USA', sier republikaneren Wolf.

Om Pakistan skulle falle for IS så vil situasjonen for landets kristne gå fra godt til verre. Den vil bli katastrofal. Beviset for det er det som har skjedd og skjer i Syria og Irak med bestialske drap, deportasjoner og forfølgelse i en grad og i en voldsomhet verden rystes over.

Nå er det tid for å be.

Ingen kommentarer: