mandag, november 17, 2014

Russiske baptister med bønnenød for forfulgte ukrainske baptister

Russiske baptister forholder seg ikke passiv til det som skjer med ukrainske baptister i det krigsherjede østlige Ukraina.

De engasjerer seg i bønn, og de har djup medlidenhet med sine lidende trossøsken i nabolandet, ja, med alle som lider.

Nylig sendte presidenten for Unionen av Evangeliske kristne/Baptistene i Russland, Alekseij Smirnov, her avbildet mens han ble innsatt i tjenesten, ut et brev hvor han anmoder om forbønn for krisen i det østlige Ukraina.

'Vi inviterer alle brødre og søstre i unionen av evangeliske kristne/baptistene til å be til Herren for våre lidende trossøsken i det krigsherjede øst-Ukraina. På grunn av den militære konfrontasjonen blir mange av våre trossøsken utsatt for forfølgelse, konfiskering av sine bedehus og ødeleggelse av deres hjem', skriver president Smirnov i sin oppfordring til bønn.

Smirnov offentliggjør også en liste på baptistkirker (russiske og ukrainske baptister kaller dem bedehus), som er beslaglagt i de områdene hvor de pro-russiske separatistene har kontrollen. Det dreier seg om syv baptistkirker, hovedsaklig i Lugansk og Donetsk området.

Ved siden av disse er tre baptistkirker ødelagt av bombing og beskytning.

Som kjent fra tidligere bloggartikler er alle evangelikale menigheter ansett å være sekter av de pro-russiske separatistene, og dermed forbudt i de områdene de kontrollerer. Det er kun den russisk-ortodokse kirken som godkjennes som kirke. Særlig baptister er utsatt for direkte forfølgelse, trakassering og drap.

1 kommentar:

Birgir sa...

Det er veldig gledelig. Det er mer enn russiske pinsevenner gjør. De NEKTER å be for Ukraina og deres kristne ukrainske brødre og søstre.