onsdag, november 05, 2014

USA: To pastorer og 90 år gammel mann siktet for å ha gitt hjemløse mat

Politiet i Fort Lauderdale i USA har siktet to pastorer og en 90 år gammel mann for å ha gitt mat til hjemløse. De tre risikerer 60 dager i fengsel for sin forbrytelse.

Fort Lauderdale har nemlig innført en ny lov som gjør det ulovlig å gi mat til hjemløse ute på gata. Loven trådte i kraft på fredag.

Og de første som ble siktet var den 90 årige Arnold Abbot (bildet), som er en ivrig talsmann for de hjemløse stakkarene. Han har brødfødt hjemløse i Fort Lauderdale i mer enn 20 år, og leder organisasjonen 'Love your Neighbor Fund'. De to andre som ble innbrakt av politiet er Dwayne Black, som er pastor for The Sanctuary Church og Mark Sims, pastor for St.Mary Magdalene Episcopal Church i Coral Springs.

Alle tre kan ende opp med 60 dager i fengsel og en bot på litt i overkant av 3.400 kroner.

'En av politimennene ropte til meg: Slipp den tallerkenen øyeblikkelig, som om det var et våpen jeg hadde i hendene mine', sier Arnold Abbot til den lokale TV-stasjonen Lokal10.com

Arnold Abbot har ikke tenkt å gi opp kampen for de hjemløse.

'Dette er de fattigste av de fattige, de har ingenting, selv ikke tak over hodet. Hvordan kan du vende deg vekk fra dem', spør han.

Du kan se TV innslaget med Arnold Abbot her:

http://m.local10.com/news/police-charge-90yearold-man-2-pastors-with-feeding-the-homeless/29510268

Foto: Lokal10.com

1 kommentar:

Anonym sa...

For en varm og fin blogg med oppdateringer nesten hver dag. Her fant jeg mye god lesning. Takk:)