fredag, november 28, 2014

2,5 millioner hjemløse barn i USA

En helt fersk undersøkelse viser at 2,5 millioner barn er hjemløse i USA.

Undersøkelsen ble for få dager siden offentliggjort av The National Center on Family Homelessness. Disse barna er ofre for en rekke ulike omstendigheter: de er barn av enslige foreldre, ulik etnisitet og fra sammenhenger med lav inntekt. Og mange av barna kommer fra familier med store problemer.

Amerikanere med afrikansk bakgrunn er blant dem som oftest opplever å miste sine hjem. Alabama og Mississippi rangerer som de to statene med flest hjemløse. Sørstatene er blant de stedene hvor mange må ty til gata for å finne ly for natta, blant pappesker, tunneler, rør og annet.

Gjennomsnittsinntekten for en enslig mor var på 25.423 USD i 2013, mens den for en gjennomsnittlig familie lå på 83.455.

Ideelle kristne organisasjoner og enkelte menigheter bryr seg og driver sosialt arbeid blant de hjemløse amerikanerne, men få menigheter er engasjert i slikt arbeid.

Det er kanskje grunn til å minne om Jesu ord: 'For jeg var sulten, og dere gav meg mat. Jeg var tørst, og dere gav meg drikke. Jeg var fremmed, og dere tok imot meg. Jeg var naken, og dere kledde meg. Jeg var syk, og dere så til meg. Jeg var i fengsel, og dere kom til meg'. (Matt 25,35-36)

Ingen kommentarer: