onsdag, januar 04, 2017

Gode og oppløftende nyheter fra Deir Mar Musa klosteret i Syria

I dag har jeg virkelig gode og oppløftende nyheter til bloggens lesere! Endelig - etter lang, lang tids taushet - kommer det nyheter fra Deir Mar Musa klosteret (bildet), beliggende nær den syriske byen Nebek, omlag 80 kilometer nord for Damaskus. Hver eneste torsdag, i forbindelse med gudstjenesten vår i Kristi himmelfartskapellet på Eina, ber vi for kommuniteten her.

Fader Jens Petzold, som har tatt over mange av lederfunksjonene etter at fader Paolo ble kidnappet av terrorgruppa IS i Raqqa, i juli 2013, skriver, her i min oversettelse:

"Siden begynnelsen av forrige sommer, oppmuntret av tryggheten og den relative følelsen av ro i området rundt klosteret, har folk, både små grupper og familier begynt å besøke oss. De kommer av og til. Disse besøkene har gitt oss stor glede og trøst.

Hans hellighet, biskop Mar Teosofo Philip Barakat, vår kjære venn, kom til oss på festen for Hl.Moses, vernehelgenen for klosteret vårt. Han kom i følge med noen prester og diakoner som tilhører bispedømmet og mange av våre venner fra Nebek. Dette var hans første visitas siden han ble ordinert som biskop, som fant sted forrige mai. Hans bispedømme innebefatter Homs, Hama og Nebek og områdene rundt disse byene. 

I forbindelse med visitasen feiret vi eukaristien (nattverden) og etterpå spiste vi lunsj sammen. Det var en slik deilig fest. Det at folk nå begynner å komme på besøk igjen, etter så lang tid, er et stort håpstegn. Det er en måte å vende tilbake til det normale livet, så vi er alltid rede til å ta imot gjester som vil komme til klosteret i søken etter et ly hvor de kan nyte et pusterom, ro og fred.

I forbindelse med festen for Hl.Moses har Det syrisk-katolske sognet i Nebek fått en ny sogneprest: Fader Said Massouh, en ung og entusiastisk prest. Vi ser fram til å kunne samarbeide med ham når det gjelder ulike aktiviteter i sognet, både når det gjelder barna, de voksne og med å hjelpe de som trenger det."

Fader Jens Petzold forteller også at kommuniteten i Deir Mar Musa fortsetter prosjektene med å bygge hus for unge hjemløse. Tre unge familier har fått sine egne hjem i året som har gått, og flere ungdommer har fått stipend slik at de kan studere. Kommuniteten konsentrerer seg om å arbeide med barn og ungdom, siden de er Syrias fremtid. De håper at på denne måten kan de få flere til å bli og oppgi tankene om å emigrere.

Restaureringen av klosteret, som har fresker som skriver seg tilbake til det 11 og 12 århundre, fortsetter. I tillegg har kommunitetens medlemmer prioritert å holde vedlike kjøkkenhagen som gir dem tilgang på både grønnsaker og brukt og olje fra oliventrærne. Dette er svært viktig for å sikre mat til de som befinner seg i klosteret. Et nytt prosjekt er å legge nytt tak på biblioteket.

Kommuniteten i Deir Musa takker for all forbønn og ber om fortsatt forbønnsstøtte.

Ingen kommentarer: