onsdag, januar 11, 2017

Profetisk: 2017 - pilens år, del 2

Her er andre del av det profetiske budskapet fra Steve Porter for 2017. Den første delen ble publisert i går, 10. januar:

I hendene på en gammeltestamentlig bueskytter, gikk et stykke tre gjennom en lang og tidkrevende prosess før det ble til en polert pil. Selv i vår tid krever denne prosessen stor tålmodighet. Presisjonspiler kan ikke gjøres i all hast. Dyktige gammeltestamentlige bueskyttere begynte faktisk å lage sine piler et år i forveien. De måtte først finne den rette typen tre, vanligvis grenene på et mandeltre fordi de vokste rettere enn noen annen. Det treet var også det første treet som knoppet seg om våren. For vårt formål, symboliserer mandeltreet oppstandelseskraften.

Gud tar tid og stor tålmodighet med å utvikle oss til å bli ærens kar. Som ilden brenner bort slagget (synd) i våre liv, produserer vår lydighet oppstandelseskraft (som mandeltreet) som brenner bort gamle ting som hindrer oss, og vi blir helt nye skapninger i Kristus. Faktisk, over tid blir vi de mektige krigerne Han designet oss for å være.

Når en gren av mandeltreet var kuttet, var neste trinn å flå av barken. Død bark representerer kjød som må bli borte. Modenhet tar tid. Når Han skjærer bort kvist (festninger) og ting som er deformert (dårlige vaner) blir vi brukbare verktøy i Mesterens hånd. Det å strippes er aldri behagelig, men det er en del av prosessen. Josef ble fratatt sin kjortel (favør) før han kunne ta på seg en statsministers klær. Han måtte utholde en lang og smertefull avkledningsprosess før han til slutt kunne bekle sin hedersplass og ha myndighet (en polert pil).

Bueskyttere begynner så å forme treet ved å pusse det. På samme måte, vil friksjon (sliping) bringe oss nærmere Ham om du lar Ham gjøre det. Ikke bli motløs eller desillusjonert under slipeprosessen, fordi Han gjør " bakker jevne" (Jes 45,2) (fjerner kvistene og krokene).

Det neste som skjer er at pilen dyppes i vann for at trestrukturen skal komme fram. Akkurat når vi tror vi er klar til å brukes, lar Han oss synke ned i Den Hellige Ånds vann for å avsløre den indre driften, tanker og forestillinger vi har i vårt hjerte, som må avvises om Gud skal kunne bruke oss.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: