onsdag, januar 11, 2017

Liberale kirker dør - konservative blomstrer

Påstanden er ikke min. Det er The Washington Post som skriver dette i et stort oppslag 4. januar. Den anerkjente avisen viser til en canadisk undersøkelse.

Og påstanden bekreftes av nye tall fra vårt naboland. Nettutgaven til svenske Dagen offentliggjør i dag de siste tallene for Svenska Kyrkan og tallene viser at aldri før har Svenska Kyrkan mistet så mange medlemmer på et år. 86.000 svensker valgte å melde seg ut av dette trossamfunnet i fjor. Bare i juni måned alene mistet Svenska Kyrkan 13.300 medlemmer. Det hjalp heller ikke med den fantasifulle "drop-in-dopen", som svenskene lanserte. Men det står ikke så mye bedre til i Norge. Jeg har ikke de endelige tallene for 2016, men VG skrev på fire dager i fjor sommer hadde like mange meldt seg ut av Den norske kirke som i hele 2015, og da var tallet 15.900.

Dette skjer samtidig med at både Den svenska og Den norske kirken fremstår som stadig mer liberal. Og det er et tankekors: I Norge har en liten gruppe kjempet iherdig for å liberalisere kirkens syn på ekteskapet. De har fått med seg store deler av de som stemmer ved kirkevalget, og når de nå har oppnådd det de har kjempet for, velger mange av disse å melde seg ut av kirken. De har altså ikke noe forhold til den annet enn at de vil ha en kirke de selv kan bestemme over og forme, og når den er blitt slik, forlater de den.

Det andre interessante man kan merke seg er altså at de ikke søker til en slik liberal kirke senere. Disse liberale kirkene dør en sakte død, og blir ikke relevante for folk, men skal vi tro The Washington Post, søker de til de konservative når det er snakk om viktige livsspørsmål. Man ønsker altså ikke en liberal kirke hvor man selv har skapt teologien, man søker et sted hvor man holder fast ved bibelsk lære.

Her kan du lese om undersøkelsen The Washington Post sikter til:

https://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2017/01/04/liberal-churches-are-dying-but-conservative-churches-are-thriving/?utm_term=.0587739fef77

La oss be for prestene i Den norske kirke som ønsker å stå fast ved Bibelen og sin kirkes bekjennelse.

Ingen kommentarer: