mandag, februar 26, 2018

Er Pashtun-folket en av Israels ti tapte stammer?

Er Pashtun-folket i Afghanistan egentlig jøder? Dette stammefolket har religiøse skikker som ligner svært mye på de religiøse skikkene jødene har. Kan det være at Pashtun-folket hører med til 'Israels tapte stammer'?

Noen av disse skikkene er: De omskjærer guttebarn på den åttende dagen, de bærer firkantene bønnesjal med frynser, de tenner sabbatslys på fredager og de har ulike renhetslover. De har en egen lov - Pashtunwall - som de setter over Koranen. Ser man nærmere etter ligner disse lovene til forveksling lik Moseloven.

Blant Pashtun-folket selv er det en levende og sterk tradisjon som handler om at de er etterkommere av Israels tapte stammer som kom til Afghanistan rundt år 700 e.Kr. Dette er kort tid etter at de 10 Israels-stammer ble sendt i eksil i det område som nå kalles Kurdistan.

Tirsdag 20. januar ble den aller første konferansen som omhandler Israel og Pashtun-folket holdt i Jerusalem. Konferansen ble arrangert av The Association for the Bani Israel of Afghanistan. Pashtun-folket lever i fjellområdene av Afghanistan og Pakistan og har opplevd mye forfølgelse.

Det er organisasjonen Israel Rising som melder dette.

Ingen kommentarer: