søndag, februar 04, 2018

Når Bruden finner favør hos Brudgommen, del 2

Her fortsetter det profetiske budskapet til Steve Porter:

Kan du se noe slikt for deg? Den aller støre Helligånd-feiring noensinne! Denne bryllupsseremonien er kulminasjonen - hele skapelsens årsak. Brudgommen, Kong Jesus, betrakter sin elskede med øyne fylt med kjærlig ømhet - mot de forløste fra hele menneskeheten, kledd i Kristi rettferdihet! Hun er strålende dekket av Hans favør, klar til å bli Hans dronning.

Dette er hjertevarmende bilder eksemplifisert av den fantastiske, modige historien om Ester, et forbilde på Brudens bryllup og vår Herre Jesus Kristus.

EN DRONNINGS FORBEREDELSE

I Est 1,12 kan vi lese: "Men da hoffmennene brakte henne kongens befaling, nektet dronning Vasjti å komme. Da ble kongen harmfull og hans vrede ble opptent." Da dronningen ble tilkalt for å tre fram for kongen, bestemte Vasjti seg for at hun ikke følte for det. Hva gjorde kongen når hun nektet å komme? Han ble vred, fordi ingen, absolutt ingen fikk lov til å nekte å adlyde en anmodning fra kongen. Vasjti er et bilde på kjødet, den forsettelige, opprørske siden av våre menneskelige rettigheter.

Så her ser vi kongen avviser den opprørske Vasjti og søker å erstatte henne med en ny dronning. Vi ser denne samme konfrontasjonen som foregår i hver og en av oss. Gud søker etter sin dronning - en moden brud som har et hjerte for hennes brudgom. Og akkurat som kongen ble sint og forkastet hans dronnings opprørske natur, bør vi også forkaste våre kjødelige begjær og bli den vise jomfru som vises i Matteus 25, viet til vår konge.

Jeg kan huske de lange tureene om natten da jeg talte med Herren. Da jeg gikk fra hus til hus, og ba for familiene som bodde der at de ville gi plass for Herren. Han talte med meg om behovet for forberedelse, behovet for å ha olje på lampen min. Han sa, "Steve, verdsetter du salvelsen? Vil du virkelig ha det? Jo større forberedelse jo større salvelse.» Han talte med meg om verdien av å tilbringe tid i hans nærhet, hvile i Hans herlighet og være tilfreds med å være bare med Ham. Han saba meg om å forberede meg, for nå er tiden,  hvor Hans gunst hviler på de som forbereder seg.

(fortsettes)

Billedtekst: Kristi brud forbereder seg. (Foto: Bjørn Olav Hansen)

Ingen kommentarer: