lørdag, februar 03, 2018

Når Bruden finner favør hos Brudgommen, del 1

Her er et nytt profetisk budskap av Steve Porter. Jeg synes det er så aktuelt for vår tid, at jeg har valgt å oversette det til norsk. Det er såpass langt at jeg har delt det i flere deler:

'Kongedøtre er blant dine utvalgte, dronningen står ved din høyre hånd i gull fra Ofir.' (Salme 45,10)

'Kongen fikk Ester mer kjær enn alle de andre kvinnene. Hun vant nåde og velvilje hos ham framfor alle de andre jomfruene. Han satte en kongelig krone på hodet hennes og gjorde henne til dronning i Vasjtis sted.' (Est 2,17)

Det finnes ikke noe mere sjarmerende enn en kvinne full av kjærlighet, som forbereder seg til å gifte seg med sine drømmers mann, med ett unntak: den kvinnen som er den vakre og elskede Kristi brud, som Kongen er helt inntatt i.

Salme 45 forteller oss om et kommende kongelig bryllup, hvor dronningen er kledd i en enestående kjole i gull. Brudgommen, som også er en konge, kunne selvsagt velge hvem han ville av landets ærverdige jomfruer.  'Kongsdøtrene er blant dine utvalgte'. Men han søkte etter og fant sin eneste elskede: 'dronningen står ved din høyre hånd i gull fra Ofir.' (Salme 45,10)

På den tiden var gullet fra Ofir det reneste og mest verdifulle gullet funnet hvor som helst, og denne bruden var kledd i den fra topp og til tå. Som vi kan forestille oss var hun et syn å se i det hun ble brakt frem for kongen (v.15). Og fordi hun var helt viet til mannen sin, var hun i en egen klasse for seg selv, vakrere enn noen annen jomfru.

Kjolen hennes var vevd av sjeldne og dyrebare materialer. Et utrolig fint håndverk. I motsetning til noen annen kjole noensinne laget, ble trådene laget av rent gull, pyntet med blendende perler.

Da hennes øyeblikk kom, gikk hun sakte mot sin konge med folkemengdene som tilskuere, men hun hadde bare øyne for ham. Ledsaget av et orkester bestående av strykeinstrumenter og horn var lyden strålende. Etter henne var en lang rekke med jomfruer, kledd i hvitt gevanter. Det var sang og dans med stor glede. Sammen nærmet de den ventende brudgommen.

Til slutt ser vi henne stå ved siden av sin elskede, og mengden blir fylt av  glede, for dette er ikke bare et kongelig bryllup. Det er bryllupet for alle tider - vår Frelseres kongelige bryllup, Jesus Kristus og hans brud. 'Jomfruer, hennes venninne, følger henne, de føres fram for deg. De ledes fram med fryd og jubel, de går inn i kongens slott.' (Salme 45,15b-16)

Ingen kommentarer: