lørdag, februar 03, 2018

Muslimsk mobb truet de som deltok i begravelsen til evangelisk kristen

KIRGISISTAN: Til tross for at den muslimske imamen har innrømmet at han ledet en mobb for å hindre begravelsen til en kristen mann på en offentlig gravlund, ønsker ikke kirgisiske myndigheter å straffeforfølge ham.

Det er Forum 18 som skriver om dette.

Lokale myndigheter hevder at dette var et engangstiffelle som fikk en fredelig løsning. De kristne, derimot, som deltok i begravelsen er fremdeles skrekkslagne. De ble truet med å bli angrepet om de begravde den kristne mannen. Og dette er ikke et engangstilfelle slik myndighetene vil ha det til. Religiøse minoriteter i Kisgisistan ber nå oftere muslimer om å forrette deres begravelser for å hindre at det blir bråk. Det finnes flere eksempler på at døde kropper er blitt gravd opp igjen, og lagt ved inngangsdøren til familien til avdøde, hvis avdøde har tilhørt en av landets religiøse minoriteter. Disse blir da også nektet å bli begravet igjen. Så hva skal da familien gjøre?

Dette siste tilfellet skjedde i landsbyen Barskoon, i Jeti-Oguz i det nordøstlige Issyk-Kul regionen. En mann tilhørende en evangelisk menighet skulle begraves, og ble altså både forulempet, hindret og truet av en muslimsk mobb godt ledet ann av stedets imam.

Ingen kommentarer: