mandag, februar 12, 2018

Nye pinsemenigheter grunnlegges i krigsområder i det østlige Ukraina

Krig til tross - og det på femte året - grunnlegges det nye kristne forsamlinger i den østlige delen av Ukraina. Mange av dem er pinsemenigheter. Den ukrainske pinseunionen har besluttet å starte 400 nye forsamlinger i Ukraina innen 2020.

Ifølge svenske Dagen er flere svenske pinsemenigheter involvert i satsningen. Det skjer blant annet gjennom nødhjelpsarbeid. Behovene er store. 25 svenske pinsemenigheter støtter dette arbeidet økonomisk.

Situasjonen i den østlige delen av Ukraina er blitt forverret den siste tiden. Vestlige medier er ikke lenger så opptatt av den blodige konflikten. Derfor får dette pågå mer ubemerket. Ved frontlinjene - der pro-russiske separatister og den ukrainske hæren er i kamper med hverandre - skytes det daglig. Ifølge observatørorganisasjonen OSSE skytes det tre ganger så mye som for noen år siden.

Midt oppe i dette blir mennesker frelst. En stille vekkelse pågår og det grunnlegges nye forsamlinger. La oss fortsette å be for det som skjer i den østlige delen av Ukraina.

Ingen kommentarer: