fredag, januar 01, 2021

En bønn ved det nye årets begynnelse


Gud vår far, gårsdagens, dagens og morgendagens, Gud. Vi lovpriser deg for din uendelige storhet, og vi takker deg for året som ligger bak oss og for året som kommer.

Hjelp oss i ditt nye år, livets far, til å bekymre deg mindre og le mer. Å lære barna våre å le ved å le med dem. Å lære andre å elske ved å elske dem. Å vite at da kjærlighet kom til stallen i Betlehem, kom han for oss. Slik at kjærligheten kunne være med oss, og vi kunne kjenne deg. At vi kunne dele kjærlighet med andre. Hjelp oss, far, med å høre din kjærlighetssang i hver soloppgang, i spurvfuglens kvitring i bakgården, i historiene til våre gamle og drømmene til våre barn.

Hjelp oss å stoppe og lytte til dine kjærlighetssanger, slik at vi kan kjenne deg bedre og bedre. Vi gleder oss over at verden du elsker. Takk for nok et nytt år og for nye sjanser hver dag. Vi ber om fred, om  lys og om håp, slik at vi kan spre dem til andre.

Tilgi oss for å komme til kort for det siste året. Vi overlater den uopprettelige fortiden i Dine alle barmhjertige hender, og går ut i det ukjente nye året og vet at du vil gå med oss. Vi aksepterer gaven din om et nytt år, og vi gleder oss over det som er foran oss, avhengig av deg for å hjelpe oss med å gjøre akkurat det du vil for oss. Vår Gud som vi herliggjør med din enbårne Sønn, og din All hellige gode og livgivende ånd, alltid nå og alltid og i evigheter. Amen!

- Den syrisk ortodokse kirke

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Billedtekst: En syrisk ortodoks munk.

Ingen kommentarer: