torsdag, januar 07, 2021

Pinlig!


Det er ditekte pinlig å lese hvordan kristne Trump tilhengere i Norge fortsatt forsvarer narsissisten Donald Trump. Også etter Trumps magaplask i går. Hans bisarre oppførsel og manglende statsmannsskap er svært avslørende, men står i stil med den brautende oppførselen vi har vært vitne til fra Trumps side fra lenge før han ble president. I dag, noen timer etter at Trump-tilhengere stormet den amerikanske kongressen og fire personer ble drept, blant annet en svoren Trump-tilhenger, lanseres teorien om at angriperne slett ikke var Trump-tilhengere men forkledde Antifa-tilhengere. Ukritisk lanseres denne teorien og tilhengerne omfavner den begjærlig. Men hva annet kan de gjøre? Innrømme at de tok feil sitter like langt inne som han de har ansett å være den store helten og frelseren. Da er det trygt å fortsette med å leve på og rømme inn i en illusjon. 

Sentrale skikkelser i PDK og fra høyeste hold i partiet, har vært anførere i en heltedyrkelse av Trump, som nærmest mangler sidestykke. I månedsvis har deres Facebook-profiler vært overfylt av hyllninger til en amerikansk president, man skulle nesten tro at partiet var en norsk avdeling av Republikkanerne. Saker om norsk politikk har vært så sjeldne at når de er blitt publisert har det nesten vært oppsiktsvekkende.

Men det er også skremmende å lese kommentarene som enkelte av de norske Trumptilhengerne kommer med. Som Håkon R.Riksfjord som skriver noen dager før Trump-tilhengerne stormet Kongressen: 'Man arresterer ikke politiske motstandere, men kriminelle... Landsvikere og forrædere kan risikere den ytterste straff: Døden.'  Samme person kalte for noen timer siden visepresident Pence en forræder. 

Nå når det endelig er bekreftet at Joe Biden er USAs neste president faller profetiene om at han skulle få en ny periode sammen som et korthus. Jeg tror jeg venter forgjeves og tvil på om det kommer noen erkjennelser fra disse profetene om at de tok feil. Disse profetiene har diskreditert den profetiske gaven og skadet Kristi kropp.

Det er også en hatretorikk blant enkelte av disse kristne Trump-tilhengerne som er milevidt unna apostolisk kristen tro. Og blant de kristne Trump-tilhengerne i Norge finner du også klimaskeptikerne, vaksine-motstandeerne og konspirasjonsteoretikerne.

Ingen kommentarer: