tirsdag, januar 19, 2021

En hel uke i bønn for kristen enhet


Denne uken står i enhetens tegn. Det er bønneuken for kristen enhet. Selv har jeg hatt det store privilegiet å få være taler i forbindelse med denne uken, ved flere anledninger, ulike steder i Norge, hvor de fleste menighetene på stedet har stilt seg bak. Jeg liker det godt når kirken kommer sammen på tvers av samfunnsgrensene. Noe mer meningsfullt enn det vet jeg knapt. Det er en oppfyllelse av Jesu bønn: 'At de alle må være ett.'

Det er Norges kristne råd sopm står bak denne bønneuken, som i år er digital. I går hadde vi glrden av å delta på en bønnegudstjeneste fra Bodø domskirke. I kveld overføres gudstjenesten fra Bergen, hvor leder for pinsebevegelsen, Øystein Gjerme, er taler.

Onsdag er turen kommet til Trondheim, hvor Sheila Rosenthal, prest i Den anglikanske kirke taler. Torsdag overføres gudstjenesten fra Oslo, hvor synodeformannen i Frikirken, Jarle Skullerud taler.  Fredag overføres bønnegudstjenesten fra Stavanger med biskop i Den norske kirke, Anne Lise Ådnøy taler. Søndag er vi tilbake i Oslo. Da taler Anders Sandgren, sokneprest i Svenska kyrkan i Norge. Det hele avsluttes mandag fra Herøy med preken av Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges kristne råd.

Alt overføres via Facebbok på Facebook-siden til Norges kristne råd hver kveld kl.19.00.

Ingen kommentarer: