lørdag, januar 30, 2021

Francis Chan med familie tvunget til å forlate Hong Kong


 Religiøs forfølgelse fra Kinas kommunistparti har også innhentet den kjente evangelisten og forfatteren Francis Chan (bildet) etter at myndighetene i Hong Kong avviste visumet hans. Chan og hans familie flyttet til Hong Kong i fjor for å bli internasjonale misjonærer. Han forberedte seg på å plante tre kirker med svigersønnene sine da de ble tvunget til å forlate landet, ifølge ChinaAid.

- I forrige uke, etter at tjenestemenn i Hong Kong avviste visumene våre, måtte vi (svigersønnene Justin og Peter og jeg) forlate landet, sa Chan. "Vi er nå tilbake i USA og appellerer imidlertid til avgjørelsen. Vi ønsker å være i Hong Kong, og forhåpentligvis kan vi komme tilbake dit.

Til CBN News sier Chan: "Før vi måtte forlate Hong Kong, hadde Justin, Peter og jeg sett Herren plante tre huskirker med omtrent 15-20 mennesker i hver. Vi hadde ledet hver kirke i hvert av våre hjem, men plutselig fikk vi vite at vi måtte forlate landet. "

Chan avslørte at han er mest opptatt av at de nye kirkelederne og medlemmene kan samles på et trygt sted, melder China Aid. Før Chan forlot Hong Kong, informerte Chan de unge mennene de jobbet med at Justin, Peter, og han måtte dra og spurte dem: "Er dere klare?"

Og de svarte: "Nei, vi er ikke klare."

Han forklarte for medlemmene av huskirken at da apostelen Paulus reiste til en by, ble han i flere uker for å tjene dem som ikke kjente Jesus, men han måtte dra fra dem. Da kom Chan til å tenke på at kirkens medlemmer i Det nye testamente ikke hadde noen bibler eller ressurser, men de var i stand til å plante en mektig kirke gjennom Den hellige ånd. 

Chan presenterte flere spørsmål til sine husmenighetsmedlemmer:

* Er du virkelig ikke forberedt godt nok?

* Noen av dere har vært kristne i årevis, og du har blitt disiplet, og du har din bibel, og likevel føler du ikke at du er klar?

* Er virkeligheten at du ikke har nok informasjon, eller at du ikke har nok tro?

"Jeg har tro på deg," understreket han. "Jeg har fred i hjertet fordi jeg vet at Den Hellige Ånd vil virke. Selv om jeg tror at Gud får meg til å reise tilbake til USA, tror jeg dette er en flott sesong for deg å bli presset og strukket. Og så, "Jeg kommer til å gå med Åndens kraft. Vi har dette. Jeg har flere kilder til å utruste dere enn den tidlige kirken haddde. Jeg har så mange ressurser på nettet, så mye kunnskap tilgjengelig. Jeg har Skriftene rett foran meg , en stor fordel. "

I tillegg er Chan usikker på om Hong Kongs nåværende regjering, som er sterkt påvirket av det kinesiske kommunistpartiet, vil tillate at han kommer tilbake.

Han sa til menighetsmedlemmene: "Jeg (og dere) trenger bare troen de troende hadde på Paulus 'tid - demonstrert i Den hellige ånds kraft."

Chan vakte en del oppstandelse i 2010 da han kunngjorde for menigheten sin i Cornerstone Community Church i Simi Valley, California at han trakk seg som hovedpastor i kirken han og hans kone grunnla, for å nå unådde med evangeliet. De grunnla deretter huskirkebevegelsen kalt We Are Church, som er basert i Nord-California, før de så dro til Hong Kong.

Ingen kommentarer: