onsdag, oktober 07, 2009

Katolikker i Mexico tvinger evangeliske kristne til å forlate sine hjem


Situasjonen for evangeliske kristne i Mexico går fra vondt til verre. Mexikanere som har blandet sammen hedensk folketro med romersk katolisisme, har kastet 32 evangeliske kristne fra deres hjem i Hidalgo og ytterligere 25 har mistet sine hjem i en annen by i staten Oaxaca. I tillegg til å miste sine hjem, mister de også sine avlinger. Årsaken er at de nekter å delta på de religiøse festene som disse katolikkene arrangerer. På disse festivalene konsumeres det store mengder alkohol og kristne symboler blandes sammen med hedensk avgudsdyrkelse.

10. august i år ble det arrangert en protestmarsj med deltagere fra seks stater i Mexico i byen Los Parajes i staten Hildago. De ønsket å protestere mot at 32 evangeliske kristne med vold hadde blitt tvunget til å forlate sine hjem, og etterlate seg sine dyr og sin avling. Katolske ledere slo dem med matcheter og rep og tvang dem ut av sine egne hjem.

Avisen Milenio Hildalgo skriver at de evangeliske kristne kan få vende tilbake til sine hjem om de fornekter sin tro, betaler en bot tilsvarende nesten 13.900 amerikanske dollar, og bidrar til de katolske festivalene.

"På grunn av vår evangeliske tro behandles vi som forbrytere," sier en kristen leder, Roberto Hernandez, i følge denne avisen.

For tre år siden stengte myndighetene i Hildango av strømmen og vannet til de evangeliske kristne i byen, for å tvinge dem til å bli medlemmer av Romerkirken. På samme tidspunkt ble en av byens evangeliske pastorer bundet og slått i et forsøk på å få ham til å fornekte sin tro og gå over til den romersk katolske tro.

Også i byen Yavelotzi, som ligger i nærheten av San Jacinto, er 25 evangeliske kristne truet på livet og er blitt fordrevet fra sine hjem. Dette opplyser Åpne Dører.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette er også en side ved katolismen. I dag flørtes det med den romersk katolske kirken, den er kulturåpen osv. Men den katolske kirke er en ting som minoritetskirke. Noe ganske annet som majoritetskirke.