fredag, oktober 09, 2009

En mann med 10 måneders praksistid får fredsprisen - utrolig!


Ikke uventet stilles det allerede sterkt kritiske og høyst berettigede spørsmål til at president Barak Obama er tildelt Nobels fredspris for 2009. Det har gått snaut 10 måneder siden han ble innsatt som president. Han har knapt nok blitt tørr bak ørene, og så skal han få fredsprisen? For hva? For sine svulstige taler, for sin gnistrende retrorikk? Nobelkomiteen begrunner det med at han er visjonær. Det er det mange andre som er. Han skal visstnok få den for sitt arbeid mot atomvåpen! Hallo, hvor mange atomvåpen har USA selv? Han sitter jo med muligheten til å trykke på knappen som kan utløse ragnarokk selv. Hva er det Nobelkomiteen er blitt blendet av? Nobelkomiteens leder, Thorbjørn Jagland, har ved tidligere anledninger lovprist Obama opp i skyene. Det har nesten vært noe religiøst over det hele når Jagland har snakket om Obama. Og nå har han sørget for at sin store helt har stukket av med Fredsprisen.

Det var mange andre som hadde fortjent den så mye mer. Som virkelig jobber for fred. Som lever farlig. Som ofrer liv og lemmer. Kanskje Obama om noen år kunne ha blitt en verdig kandidat, men dette vil kun gjøre en ting: Mannens ego vil bli enda større, talene enda svulstigere og høytflyvende. Har Jagland spurt seg hva Obama vil gjøre med de mange som blir henrettet i amerikanske fengsler? Er det uvesentlig for Nobelkomiteen? Hva med alle de fattige i USA? De uten bolig?

Dette er og blir en populistisk avgjørelse. Intet annet.

I mens arbeider det mennesker som skaper fred i noen av verdens mest urolige områder med fare for sitt liv. De var ikke prisen verdig.

Det ville ikke forundre meg om det var presset mot Israel som var utslagsgivende til at Obama fikk prisen. Det presset er jo helt politisk korrekt.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=574915
http://www.vl.no/verden/article4633967.ece

23 kommentarer:

Aleksander sa...

Hvis man kan gi fredsprisen til en hardbarka terrorist (som sågar mottok prisen i militært antrekk), kan man vel like gjerne gi den til Obama ;-)

En liten digresjon og ikke for å fordumme her, men de røster som har talt om Obama som antikrist får vel i alle fall vann på mølla nå...

Anonym sa...

Den utdelingen er det bare å riste på hodet av og glemme det så fort som mulig.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Han er ikke antikrist, men man kan jo sannelig begynne å lure. Makan til mennesketilbedelse tror jeg ikke vi har sett i nyere tid. under hans president kampanje var det nesten ikke en eneste kritisk artikkel om ham. Alle var full av lovprisning.
Skumle greier.


Men nå har han fått prisen for å ha gjort ingenting. Dvs han har gjort noe. Han har økt innsatsen i Afghanistan, brukt krigsdroner i Pakistan, utsatt stenging av Guantanamo på ubestemt tid, latt soldatene forbli i Irak. Mao, ingen forskjell fra Bush, kanskje litt mer krigsinnsats.

Så det har dere fredsduen.
Hvem som helst kan jo ønske en verden uten atomvåpen,...men hva betyr vel det. Nobel prisen begynner å minne om amerikanske missekonkurranser.

Kriteriet for å vinne er at du må være pen, godt likt og være mot krig og for fred og sånt.


SKANDALE!!!

MT

Anonym sa...

Enig med MT.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Leste dette i DagenMagazinet:

I Sverige vekker nobelprisdelingen sjokk og vantro.
Raymond Haslien

Hurtiglenker

Det gikk et gisp gjennom salen på Nobelinstituttet da leder i Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, kunngjorde navnet.

Det er ikke bare i Oslo man er overrasket. Både svenske Ekspressen og Aftonbladet forteller at de opplever leserstorm på årets prisvinner. Majoriteten er negativ til tildelingen.
”Lägg ner Norge! Vad har Obama gjort?", skriver blant annet skribenten "Orontes” på http://www.ekspressen.se/index1.html

”Löjlig!”, skriver en annen.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

MT bruker skandale! Har ingen innvendinger mot det. Jeg vil også sette uttrykket pinlig til dette, både for Nobelkomiteen og Obama. Å tildele fredspris ut fra ord og ikke handling må jo være "banebrytende" og representerer "nytenking". Er ikke sikker på om Obama hadde takket ja hvis han hadde fått en diskret forespørsel fra Nobelkomiteen på forhånd!

Når det gjelder Obama og antikrist har jeg vært inne på tanken ca ett år og har ikke endret på det ennå! Litt interessant er at ett jubelår er 50 år. Det var jubelår i 1917 og 1967. Begge de to årene skjedde det noe interessant. Hva vil skje i 2017? Presidenttiden for Obama går akkurat ut hvis han får gjenvalg. Skjer det noe mer da?
Hilsen
Thomas i S.

Chillout sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Aleksander

Obama er øverstkommanderende for en nasjon i krig. Det føres krig på minst to fronter. Med store tapstall. I tillegg er CIA involvert både her og der. Underlig at ikke Nobelkomiteen har tenkt på dette, eller betryr det ikke noe. Ja, når Arafat fikk prisen, kan hvem som helst få den.

Bjørn Olav sa...

Birgir

Ja, dette er flaut for Norge. Tenker Jagland på at han kanskje en gang i fremtiden skal få den? Han har jo fått en ny stilling, og han var jo også visjonær med sin husbyggingstanke. Var det ikke "Det norske hus" det het. For etter dette behøver man jo ikke yte noe for freden, man kan bare snakke og snakke. Og da kan man jo også få fredsprisen for å bo i Lier og drømme om imaginære hus.

Bjørn Olav sa...

MT

Ja, dette er skandale og noe helt politisk korrrekt.

Bjørn Olav sa...

Thomas

Ja, det blir spennende å se hva som skjer rundt neste sving. Det kan nok komme mange overraskelser. Kanskje det ikke er så overraskende likevel?

Bjørn Olav sa...

Britiske kommentatorer ber Nobelkomiteen gi fredsprisen til Miss World neste gang. Det er vel like greit.

leins sa...

Typisk for kreftene spm regjerer i verden.

Underlig at ikke Hitler fikk den.

Men nåt "antikrist" kommer, lenger framme, vil han også sikkert få den.

Fredsbegrepet er totalt på aveier.

Kun Jesus Kristus, fredsfysten er den prisen verdig.

Anonym sa...

Obama har tent håpet for millioner av mennesker verden over om en bedre fremtid for likeverd og for fred. Jeg er enig med vår statsminister som sier at valget er spennende og fremsynt. Obama har klart på 10 mndr det hans forgjenger Bush ikke var i nærheten av å klare på 8 år.
Jeg gratulerer verden og Obama!

Bjørn Olav sa...

Anonym

Hva har Obama gjort annet enn å snakke? USA driver krig på minst to fronter. Unge amerikanske menn kommer hjem i likposer. Sivile drepes. Barn lider. I amerikanske fengsler tas det liv, enten med giftsprøyter eller på annet vis. Har du tenkt på det?

Anonym sa...

Vg nett skriver:

Spesielt utenriksredaktøren til britiske Sky News, Tim Marshall, går hardt ut mot utdelingen av prisen. Han sier at det sikkert er mange som vil finne utdelingen fantastisk og inspirerende.
- Men la oss gi prisen til Miss World neste år. Hvert år kommer Miss World på scenen og sier at hun ønsker verdensfred og en verden fri for atomvåpen, og det er selvfølgelig et håp og noe å hige etter. Men dette er en Nobels fredspris som deles ut fordi Obama ikke er George Bush. Jeg tror prisen nå har fått mindre verdi, sier han.

Anonym sa...

Alt for tidlig. Dette er galskap. Krigen i Afghanistan eskalerer. Denne mannen skal altså få fredprisen.Han er ansvarlig for tusenvis av menneskeliv. Jostein Nilsen

Anonym sa...

Dette var eneste måten å få Obama til Norge på.

Anonym sa...

Hva har han fått den for? Mye prat, men han har jo ikke gjort noe ennå, sier Anette Groth på Dagsrevyen nå i kveld.

Bjørn Olav sa...

Nå viser det seg at beslutningen i Nobelkomiteen er omstridt, men Jagland skal ha fått det som han vil. Det sier jo i grunnen en god del.

Anonym sa...

Jeg er i stor grad enig.

Obama har vel mer fått prisen fordi han ikke er Bush, og fordi han har normalisert forholdet til FN og verdensamfunnet (og slokket noen branner med den muslimske verden, og russerne).

Men jeg tror kanskje hovedgrunnen til at komiteen har valgt Obama er deres ønske om å ikke bare ære dem som skapte historie, men at fredsprisen selv skal være med på å forme historien etter dens statutters formål.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Leins:

Fedrelandslaget som Anders Lange (grunnlegger av FrP) var organisasjonssekretær i på den tiden foreslo faktisk å gi fredsprisen til Hitler, og Mussolini.

:-)

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Enig i din beskrivelse, Bjørn Olav.

Jagland har fått sitt ønske gjennom, trolig med sterkest støtte fra Ågot Valle, men også den tredje sosialisten i komitteen S. Rønbeck.

Press mot Israel er sannsynligvis blant de viktigste motivene, samt dhimmi-holdningen til islam.

Se Jaglands og Valles ekstreme og løgnaktige beskyldninger mot Israel:
http://www.bbif.no/aktuelt/israel/nyheteraktuelt/