mandag, oktober 19, 2009

Det har en fiende gjort - han arbeider i ly av mørket


Gårdagen ble ingen god dag for bibeltroende kristne. Det famøse vedtaket Norrmalms Baptistförsamling gjorde på menighetsmøtet vedgår ikke bare denne menigheten, men det rammer alle som tror at Guds ord er autoritativt og evig gyldig. Norrmalms baptistförsamling har i praksis avsatt Bibelen som autoritet i lærespørsmål, og har selv satt seg utenfor den kristne kirke.

På et så viktig menighetsmøte som skal avgjøre om menigheten skal gå inn for å bryte med Guds ord og åpne for å "vie" homofile velger kun 49 av menighetens 266 medlemmer å være tilstede. Av disse 49 er det 28 som stemmer ja. 28 mennesker var alt som skulle til før den første frikirkelige menigheten i Sverige kaster vrak på Guds ord og følger den politiske korrektheten. 28 mennesker er alt som skal til for å starte et ras som vil kunne medføre at flere andre frimenigheter følger etter. Med de sterke liberale kreftene som er til stede i Det svenske baptistsamfunnet, Metodistkirken og Missjonskirken er det bare snakk om tid før det skjer.

Vedtaket som ble gjort i Norrmalms baptistförsamling fører også til at mange flere føler seg hjemløse. Det som skjedde i går er på så mange måter i tråd med Jesu advarsel om det som skal skje i tiden før Hans gjenkomst:

"Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. Men den som holder ut til enden, han skal bli frelst!" (Matt 24,12-13)

Det er akkurat dette som skjer. Når Guds ord settes til side, oppstår det ikke et tomrom. Nei, noe annet tar over: lovløshet.

Jeg ble sittende å tenke på Jesu lignelse om ugresset i åkeren etter at vedtaket i Norrmalms baptistförsamling ble kjent. Der heter det om ugresset i åkeren skyldes dette: "det har en fiende gjort". Når skjedde det? Om natten.

I mørket har djevelen det best. Da arbeider han mest uforstyrret. Slik har han også infiltert denne menigheten. Synd i forsamlingen har gitt ham en åpning. Manglende årvåkenhet likeså. Dermed kunne han innta menigheten uforstyrret. Vi må passe oss så vi ikke havner i samme situasjon.

Jeg forstår veldig godt når frikirkefolk nå forlater sine sammenhenger, og søker til f.eks Den ortodokse kirke. De orker rett og slett ikke mer av liberalteologien og frafallet fra Guds ord, og søker mot noe som ikke endres, uansett trender og hva som til en hver tid er politisk korrekt å hevde.

Ingen kommentarer: