søndag, oktober 25, 2009

Det har aldri kostet så mye å være en bibeltro kristen som nå

Evangelisten og hedersmannen Emmanuel Minos (bildet) er ute med ny bok. I den forbindelse blir 84 åringen intervjuet av John Solsvik i Dagen/Magazinet. Intervjuet ble publisert i siste utgave av Velsignet helg.

For noen år siden, mens jeg var pastor på Raufoss, inviterte vi Minos til å holde møter i Kulturhuset. Han samlet fullt hus. Det var sterke møter. Mange ble berørt av Gud. I forbindelse med disse møtene hadde vi gleden av å invitere ham og hans kjære kone på middag hjemme hos oss. Det er noe vi aldri glemmer. Noen år forut for dette hadde jeg også den store gleden av å besøke Minos i hans hjem. Den gangen gav han meg gode råd som forkynner. De rådene har jeg tatt med meg, og følger. Ikke minst hans sterke overbevisning om Bibelen som eneste autoritet for liv og lære, og at Guds ord er ufeilbarlig og ikke vender tomt tilbake. Når jeg nå leser intervjuet i Velsignet helg er det som om jeg hører stemmen hans. Inderligheten, varmen - og jeg gleder meg over at jeg deler hans synspunkter helt og fullt.

Det er mye som en kunne ha trukket frem av dette gode intervjuet, men jeg bet meg merke i følgende:

Solsvik skriver: "Den store evangelisten ser flere tegn som tyder på at det lir mot tidens slutt, at landgangen er i ferd med å trekkes om bord, og at folk snarest mulig må komme seg ombord i himmelskipet."

Så siterer han Minos:

"For det første vil jeg peke på avkristningen i de vestlige samfunn og oppløsningen av de moralske normer. Mundighetene slår i stykker kristne lover og erstatter dem med lover som strider mot Guds bud. Gudsfrykten opphøyer, men synden fornedrer."

I denne sammenhengen viser Emmanuel Minos til den fosterdrapsloven der 15.000 fostre drepes hvert år i Norge. Og han peker på den nye kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven.

"Den nye ekteskapsloven, der samfunnet godtar vigsling av likekjønnede par og skal ha kristne til å være med på dette, rokker ved de biologiske fakta som Gud har lagt ned i mennesket. At gudløse gjør dette, får så være. Men når troende sier ja til dette, da er det fare på ferde. Det er det samme som skjedde i Noahs dager og på Lots tid, og Gud sendte sin dom og straff over de som levde slik. Vi må våge å ta belastningen med å gå imot dette. Det koster å være en bibeltro kristen i våre dager, ja, det har aldri kostet så mye å være en kristen som i dag. Vi som sier nei til dette blir beskyldt for å være ubarmhjertige og ukjærlige. Men vi kan ikke forandre Bibelen. Samliv utenfor ekteskapet mellom mann og kvinne er synd i følge Bibelen. Det kan ikke bortforklares. Det kan komme en tid da Gud overgir vår nasjon til undergang. Han overgav det romerske riket til forfall, og det samme er i ferd med å skje i Norge."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den som ikke blir berørt av det Emanuel Minos sier, har et forherdet hjerte. Han er ALLTID fylt med alvor og Åndens inspirasjon. En Guds mann. Det er en mann jeg setter veldig høyt, og har veldig respekt for.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Enig med deg i dette, Birgir. Jeg setter Minos veldig høyt. Han er en røst som roper i ødemarken. Med Minos er det ikke noe tull.