torsdag, oktober 29, 2009

Luthersk bønneliga etter nytestamentlig mønster


Jeg har skrevet om World Mission Prayer League ved en anledning tidligere på bloggen. Dette er et luthersk fellesskap, som legger sterk vekt på bønn og utadrettet misjonsarbeid. Jeg er fascinert av hvordan de tenker på sitt arbeid. De er nemlig hengitt til følgende enkle bibelske ideer:

1. Kraften i det kristne fellesskapet, og da tenker de dette fellesskapet mer i form av en kommunitet hvor man deler et nært fellesskap, enn bare som noe man tilhører i navnet.

2. Bønnens grunnleggende tjeneste.

3. Vektleggingen av en enkel livsstil.

4. Den viktige utfordringen i de vidunderlige nyhetene om Jesus over hele verden.

Mer enn 6000 mennesker er knyttet til arbeidet i USA og Canada og i 17 andre land. 120 mennesker er i fulltids tjeneste i Asia, Afrika og Latin-Amerika, foruten USA og Canada.

Hva gjør så World Mission Prayer League?

De svarer på denne måten på sin nettside: "Mest av alt ber vi. Som en av våre grunnleggere sa: 'Bønn er arbeidsmetoden vår!' Etter å ha bedt, tjener vi. Vi tjener de syke med helbredelse, de lidende med Guds freds balsam, og de som er åndelig fortapt med de gode nyhetene om Guds nåde gjennom Kristi forsoningsverk."

De første arbeiderne ble sendt ut allerede i 1904, blant santalene i India. Den gangen gikk arbeidet under navnet The American Board of the Santal Mission. I 1937 sendte så en annen forgjenger: The South American Mission Prayer League sine første misjonærer til Bolivia. Siden 1945 har arbeidet vært drevet under navnet World Mission Prayer League. På norsk ville det kanskje kunne bli: Bønneligaen for verdensmisjon. Slett ikke noe dårlig navn.

For mer informasjon, sjekk:

http://wmpl.org/

Ingen kommentarer: