torsdag, oktober 08, 2009

Helligåndens bønneveiledning, del 5

Som bedere er vi begynnere alle sammen! Det er stadig noe å lære, det er dybder i bønn og vi beveger oss stadig djupere inn i bønnens landskap. I dette kjenner man på sin skrøpelighet.

Heldigvis finnes det gode nyheter for alle som kjenner på sin tilkortkommenhet! Helligånden er vår veileder inn i bønnens landsskap, Han ikke bare inspirerer oss til å be, Han ber også gjennom oss, med oss og for oss!

"Og her kommer også Ånden oss til hjelp i vår skrøpelighet. For vi vet ikke hva vi skal be om slik vi burde det. Men Ånden selv går i forbønn for oss med sukk som ikke rommes i ord. Men han som gransker hjertene, vet hva Ånden trakter etter, for det er etter Guds vilje han går i forbønn for de hellige." (Rom 8,26-27)

Legg merke til dette: Den Hellige Ånd bruker ikke nødvendigvis ord når Han ber. Her står det om "sukk som ikke rommes i ord". Her trenger vi å lære, for det er tydelig at Ånden lodder djupt. Så rører da også Helligånden ved de djupeste strengene i våre egne liv. Han vet hva som bor i oss. Han kjenner våre kamper, fristelser, lysten til å gi opp. Han er den som legger lengselen ned i oss etter å øse ut vårt hjerte for Gud, og hjelper oss til å gjøre det. Han berører oss og forløser tårenes gave i oss.

Tenk Ånden ber i oss. Det pågår et stadig bønnens liv i oss. Selv når vi ikke ber. Og fordi Faderen leser Åndens sinn så kan vi være trygge på at den ordløse bønnen blir hørt og forstått av Den Ene som kjenner oss: Faderen.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: