søndag, oktober 18, 2009

Tragedien har rammet svensk frikirkelighet - frafallet fra Guds ord er blitt tydeligere


Så har tragedien rammet svensk frikirkelighet. En grense er passert når Norrmalms baptistförsamling i ettermiddag gikk inn for å si ja til å "vie" homoseksuelle. Nå var det kun 49 av menighetens medlemmer til stede. 28 av disse stemte ja, 14 nei og syv stemte blankt. Forsamlingen har 266 medlemmer. Et lite mindretall av menighetens medlemmer har dermed sørget for å gjøre et famøst vedtak klart i strid med Guds ord.

Norrmalms baptistförsamling blir dermed den første enkeltstående frikirkemenighet som fatter et slikt vedtak. Dette vil åpne opp for at andre følger etter, og en skanse er dermed falt i Sverige. Dette er virkelig en sorgens dag for alle kristne som vil være tro mot Guds ord.

Vi ber for alle som sørger i Sverige i dag. Måtte Gud tilgi de 28 som stemte for dette. De vet nok ikke hva de har gjort og hva dette fullt ut innebærer. Men en dag vil de måtte stå til ansvar.

Se også:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=190232

16 kommentarer:

Anonym sa...

TRAGISK.

Anonym sa...

Gratulasjoner til Norrmalms baptistförsamling og måtte mange følge etter!

Metodistpastor Berndt Isaksson sa...

Bed för Sverige. Avfälligheten har nu gått mycket långt.

Läs även detta:

http://www.sandaren.se/norrmalmskyrkan_sager_ja_till_samkonade_vigslar_0_11794.news.aspx?news_category_id=955&aut_name=nyheter

Berndt Isaksson
metodistpastor

Karin sa...

Tack BjornOlav,för att du skriver om detta allvarliga ämne!
Ja, jag instämmer med vad pastor
Bernt Isaksson här säger,att avfälligheten är mycket stor här i Sverige!Det är med tårar vi
måste säga detta!
Så Kära bröder och systrar i Norge,
Låt oss be för våra Länder,innan det är försent!
Karin

Anonym sa...

Dette hadde jeg ikke ventet. Men da har vi fått nok en bekreftelse på hvilken retning det "kristenpolitisk korrekte" har.
Hilsen
Thomas i S.

Bjørn Olav sa...

Ja, vi skal be for Sverige. Vedtaket i Norrmalms baptistforsamling vil kunne få store negative ringvirkninger for svensk frikirkelighet. Dette vil også kunne få betydning for utviklingen i Norge, Danmark og Finland.

Hva tenker du selv, Berndt om å bli en del av det nye kirkesamfunnet i Sverige, om så skulle bli. Jeg må si at jeg føler med deg i denne alvorlige situasjonen, hvor det kreves av oss at vi er tro mot Guds ord.

Stå sammen med oss i bønn for Norge også.

Bjørn Olav sa...

Karin, hvilken sorg dette er. Jeg synes det er vanskelig å kalle seg baptist etter dette store frafallet fra Guds ord. Jeg håper inderlig svensk pinsebevegelse står fast.

Bjørn Olav sa...

Thomas

Jeg hadde i det lengste håpet, men med de sterke liberale kreftene i det svenske baptistsamfunnet var det ikke helt uventet.

Metodistpastor Berndt Isaksson sa...

Till Bjørn O.Hansen

Du frågar hur jag känner det inför den eventuella sammanslagning som kan bli 2012 av Baptistkyrkan, Metodistkyrkan och Missionskyrkan.

Jag har personligen i vår årskonferens röstat Nej till detta sammanslagningsförslag och jag hoppas att det aldrig blir av. Anledningen är att alla signaler som kommer från ledande personer i dessa tre samfund tyder på att det kommer bli en MYCKET liberalteologiskt orienterad kyrka.

Man svänger sig med tjusiga formuleringar om att man ska bygga en "modern och kulturellt relevant kyrka", men vad det i praktiken handlar om är att man vill bygga en "politiskt korrekt" kyrka.

Redan nu så talar Missionskyrkans om att man eventuellt redan från 2010 kommer införa en ordning för homovigslar, och baptistsamfundets ledare Karin Wiborn har inget negativt att säga om det beslut som tagits idag i Norrmalms Baptistförsamling. Inte ett ord om att det är i strid med Bibeln att välsigna och förrätta så kallade homoäktenskap.

Och jag vet att det är ledande personer i metodistkyrkan i Sverige som har liknande åsikter.

Vi som inte bejakar denna liberalisering av svensk kristenhet stämplas effektivt som fundamentalister, högerkristna och liknande stämplar. Det gör att många väljer att tiga. Och det gör situationen än mer allvarlig i svensk kristenhet idag, när bibeltroende skräms till tystnad eller effektivt blir utfrysta.

Mvh

Berndt Isaksson

Anonym sa...

Församlingen har väl blivit påverkade av Jonas Gardells böcker. Han är ju därifrån. Eller också är det han som är påverkad av församlingen, det låter jag vara osagt. Mina föräldrar gifte sig i Norrmalmskyrkan, INNAN de flyttade ihop. Men det var ju förstås på 70-talet, och jag vet inte om deras kyskhet var normal eller ej.

Anonym sa...

Når en menighet har avstemning over om Guds Ord skal være gyldig eller ikke, da er det ikke lengre en kristen menighet. En kristen menighet er Jesu Kristi legeme, hvor Herren selv er hodet for menigheten. Når Hans ord ikke er eneste autoritet for en forsamlingen, er man ganske enkelt ikke lengre en kristen menighet, men en organisasjon.

Bjørn Olav sa...

Berndt

Ja, det er litt av et valg dere står overfor. Jeg undres på hva som har skjedd med våre kirkesamfunn. Synes det er spesielt tragisk at disse tre samfunnene nå ser ut til å fjerne seg så fra Bibelen, og fra den arven de har fått å ivareta. Undres hva John Wesley hadde sagt om dette? Eller Fredrik Franson eller Frank Mangs?

Bjørn Olav sa...

Det er tragisk å se hvordan Gardell påvirker enkelte. Takk Gud, for at dine foreldre levde et gudfryktig liv. Det er gudsfrykten som mangler i vår tid.

Bjørn Olav sa...

Anonym

Du har helt rett. Det dramatiske som nå har skjedd med denne menigheten er at den nå har brudt med Bibelens ord, og satt seg selv utenfor den kristne kirke. Så alvorlig er dette.

Anonym sa...

Hvilken tragisk dag for alle bibeltroende kristne.Hvilken tragisk dag for Sverige.

Anonym sa...

Dette var trist, bare trist. Tenk å forråde Guds ord på denne måten.