lørdag, oktober 10, 2009

Deres eneste forbrytelse er at de tror på Jesus - Iran har dømt dem til døden


Maryam Rostampour (27) og Marzieh Amirzadeh (30) holdes fremdeles fanget i det beryktede Evin fengslet i Iran fordi de har avvist å fornekte troen på Jesus og vende tilbake til Islam.

De to ble arrestert i mars. Årsaken var at de utgjorde "en trussel mot landets nasjonale sikkerhet" og på grunn av at de opptrådte på en måte som innebar at de var "regjeringsmotstandere".

9.august ble det holdt en høring i Tehrans Revolusjonære Rettssal, hvor anklagene nå lyder på at de har forrådt Islam. Dommeren gav da beskjed om at de ville bli henrettet om de ikke fornektet troen på Jesus. De to modige kvinnene svarte da at de ikke ville fornekte sin tro.

Situasjonen for Maryam Rostampour og Marzieh Amirizadeh har siden den gangen forverret seg. På grunn av de elendige sanitære forholdene og mangelen på medisinsk oppfølging har deres helse blitt dårligere.

Alt som kan gjøres for å redde disse to fra å bli henrettet må nå gjøres. Skriv til den iranske ambassaden. Uttrykk din bekymring for de to. Deres eneste forbrytelse er at de tror på Jesus. Sett dem på bønnelisten din og be for dem daglig. Vi kan ikke sitte stille å se på at dette skjer.

3 kommentarer:

Jens Thoresen sa...

Farsi Christian News Network melder no at desse to kvinnene den 8. oktober vart frikjende for "anti-statleg verksemd". Sidan dette sjeldan skjer, vert det sett på som eit positivt teikn. Som eit resultat at denne domen vert saka deira no overført frå revolusjonsdomstolen til ein sivil rettsinstans. Men det som står att av klagemål er likevel meir enn alvorleg nok med tanke på dødsstraff: kristen propaganda og apostasi. Ingen grunn til å redusera bønetrykket her.

Bjørn Olav sa...

Ja, her må vi be og handle!

Karin sa...

Ja må vi hjälpas åt att be för dessa kvinnor,att deras tro på Jesus ska bära dem,vad de än möter!
Karin