lørdag, oktober 24, 2009

En virkelig helt og helgen

La meg få presentere Wright Dee (bildet) for deg. Om noen skulle kunne kalles en helt og en helgen, må det være ham. Ingen av benevnelsene ville han bruke på seg selv. Slett ikke. Men vi som kjenner til ham, kjenner ham som en person som stråler Kristi herlighet.

Wright Dee arbeider blant fjellfolket i Karen Hill i det vestlige Thailand, på grensen til Burma. Han er av karen-folket selv, og den 74 årige Dee er en lidenskapelig tjener for evangeliet blant disse avsidesliggende landsbyene. Og når jeg skriver avsidesliggende, ja da mener jeg virkelig avsidesliggende. Dette er virkelig langt-vekk-i-stan! Her finnes ingen veier, ingen kraftledninger, ingen av de bekvemligheter det moderne samfunnet byr på. Skal du hit gir selv firehjulstrekkeren opp. De få stedene den kan ta seg frem er langsetter stupbratte fjellsider, hvor man kan skli ut og falle bokstavelig talt rett ned. En av de som jeg kjenner som tok seg inn hit forteller at dette er et sted hvor du ber uavbrutt så lenge firehjulstrekkeren krabber seg oppover!

Men her i dette uveissomme landsskapet har broder Dee arbeidet utrettelig i 30 år. Han elsker sitt folk, og de elsker ham. Når de hører hans Toyota komme så langt den kan kjøre, går de ham i møte. De elsker å høre broder Dee forkynne evangeliet for dem. Karen-folket lever at de jorda kan gi dem, og elsker fjellene og sin egen kultur. Når broder Dee kommer samler de seg, og da holdes det gudstjeneste. Stadig kommer nye til tro.

Men broder Dee er blitt gammel. Hans kone er syk, og kan ikke være med ham på hans reiser lenger. Hun bor i en annen avsidesliggende landsby, og det kan ta to-tre uker mellom hver gang hun ser sin mann. Tenk hvilke offer disse to er villige til å betale for at andre skal få høre om Jesus! Hva har vi ofret for det i dag?

Broder Dee blir trist når han forteller at han er den eneste som arbeider for å nå disse avsidesliggende landsbyene med evangeliet. Ingen andre er villige til å gå. Veiene er for vanskelige, det er en for høy pris å betale.

Skal vi be om at Herren må reise opp nye høstarbeidere når Dee's arbeidsdag en dag er over?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at du skriver om denne helten. Skriv gjerne om flere virkelige helter!

Stener

Bjørn Olav sa...

Takk, Stener. Jeg skal følge dette opp. Glemte visst å skrive at denne broderen fra Karen-folket er anabaptist.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.