fredag, oktober 16, 2009

Canadiske baptister satser på samarbeide lokalmenigheter imellom


Etter nytestamentlig mønster legger baptister sterk vekt på lokalmenighetens suverenitet. Men de første menighetene hadde også et samarbeide seg i mellom. Så har da også baptister i alle år lagt vekt på samarbeide om ulike prosjekter og evangeliseringsfremstøt.

Årskonferansen til Canadian National Baptist Convention, som tidligere het Canadian Convention of Southern Baptists, ble holdt i Edmonton i Alberta i tidligere i år, løftet frem igjen det nytestamentlige idealet om samarbeide lokalmenigheter imellom. I den forbindelse lanseres det de kaller "Church-to-Church Covenant". Denne menighetspakten går ut på at menigheter og pastorer innenfor et gitt område arbeider sammen i tider av spesielle behov, med det mål at menighetene skal fostre en ny måte å tenke på.

"Baptister har understreket lokalmenighetens autonomi, og vi respekterer dens uavhengighet, men vi finner også en annen sterkere verdi i Det nye testamente, og det er verdien av gjensidig avhengighet," sier Bob Shelton i arbeidsgruppen som arbeider med disse spørsmålene. Han legger til:

"Vi forsøker å skape en ny atmosfære for samarbeide hvor menighetene gjensidig er avhengige av hverandre. Siden det alltid har vært et godt klima for dette blant baptister, er det vi gjør ikke revolusjonerende."

Målet med samarbeidet er å hjelpe menigheter som opplever vanskelige tider med nedgang i medlemstallet.

"Vi vil ikke komme i den situasjonen at en menighet er i ferd med å dø, og så sier man: Hvorfor var det ingen som hjalp oss."

45 menigheter hadde sendt 264 representanter til årskongressen.

Ingen kommentarer: