mandag, februar 01, 2010

Nå kan du studere Det nye testamentes grunntekst uten å kunne gresk


I forbindelse med at jeg var i Oslo i helgen var jeg innom Bok og Media. Det hører alltid med. En tilgodelapp gav meg muligheten til å skaffe meg "Innsikt" som er Norsk Bibel's Studieutgave til Det nye testamente. Denne boken er et funn, en virkelig gullgrube for alle som vil trenge inn i Det nye testamentes skrifter. For første gang på norsk - i dette formatet - er det mulig å studere grunntekstenes betydningsnyanser, uten at du trenger å ha lært gresk! Over 5500 av grunntekstens ord er forklart og eksemplifisert. Det finnes 1450 fotnoter som forklarer bibelteksten ytterligere. For hvert av skriftene i Det nye testamente finnes det introduksjoner om forfatter, mottaker, når skriftet ble skrevet med mye mer. Og som om dette ikke var nok: en egen nummerinndeling gjør det kjempelett å finne ordet du ønsker å se nærmere på. Har du Studie-Bibelen i fem bind, som kom for noen år siden, har du noe av det samme der, men denne utgaven er i et bind og i et mye mer hendig format. Dessuten er opplegget noe annerledes, og mer tilgjengelig enn i Studie-Bibelen.

Redaktøren for denne studieutgaven, Enok Kråkenes (til høyre) har gjort en formiddabel jobb. Norske bibellesere er ham stor takk skyldig. Nå kan man studere og glede seg over Guds ord på en ny og spennende måte, for alle dem som ikke har anledning til å lese Det nye testamente på grunnspråket. Cand theol Guttorm Raen og professor Ole Øystese har utarbeidet det gresk-norske leksikonet.

Formatet er hendig, og det er gjort plass for egne notater. Prisen 498 kroner. Du får utrolig mye for pengene. Jeg skulle ønske at riktig mange oppdaget hvilket skattkammer dette er. Dette er en stor hjelp for alle bibellesere, pastorer, forkynnere som ønsker å studere Guds ord. Og det flotte er jo at de som har utarbeidet denne gavepakken til oss er menn som alle har det som utgangspunkt at de tror at Bibelen er Guds evige, guddommelig inspirerte og autoritative ord gjeldende for alle tider.

På bildet ser vi foruten Erik Kråkenes også Magnor Harestad som har tatt over som daglig leder for Norsk Bibel A/S.

5 kommentarer:

leins sa...

Ja, denne boken skal jeg kjøpe, når en gang kommer sørover.

Det må være en must for oss som elsker Guds Ord!

Bjørn Olav sa...

Jeg tror du bare kan bestille den gjennom en lokal bokhandel. Norsk Bibel er en del av den sentralen bokhandlerne får bøkene sine fra, og da skal du ikke behøve å betale frakt.

Ja dette er virkelig et must. Jeg er helt sikker på at du kommer til å fryde deg over å eie den, og lese den! Har ikke sett noe lignende før.

leins sa...

Takk for tipset!

leins sa...

Skulle ønske noe slikt også kom på hebraisk en gang i framtiden.

(Før en vandrer herfra)!

Bjørn Olav sa...

Ja, det hadde vært noe! Underlig, jeg snakket nettopp med en mann som sa det samme! Men det er en formiddabel jobb.