onsdag, februar 10, 2010

Sørstatsbaptistene sender ut 30 nye misjonærer til Alaska og Canada

Misjonsstyret i Sørstatsbaptistene har sendt ut 30 nye misjonærer som skal arbeide i Alaska og Canada.

Utsendelsen fant sted i First Baptist Church i Anchorage, Alaska. Denne menigheten startet i 1943 av en liten gruppe misjonærer i Fort Richardson, som ligger i nærheten. Menigheten i Anchorage har siden vært en aktiv misjonsmenighet, som har plantet en rekke søstermenigheter. Det var derfor svært naturlig å sende ut de nye misjonærene fra nettopp denne menigheten.

Sørstatsbaptistene har 105 menigheter knyttet til sitt fellesskap i Alaska. Utfordringene er mange. Halvparten av Alaskas befolkning på 700.000 er konsentrert i storbyområdet rundt Anchorage, det vil si 365.000 for å være mer nøyaktig. Området er sammenlagt større enn Texas, California og Montana. De to neste storbyene er Fairbanks med 31.000 og Juneau med 30.000.

Luke og Sarah Stewart dro ut som misjonærer til en avsidesliggende eskimolandsby som heter Kobuk i 2008. Dette er et område hvor det er svært kaldt, med temperaturer ned i minus 65 grader celsius. Det er ikke mulig å komme til landsbyen med bil. Alt familien trenger må de få ved hjelp av fly. Men arbeidet i Kobuk går sakte fremover. Mennesker opplever Jesus som sin Frelser og Herre.

Nå får altså Alaska flere misjonærer. Det er det en god grunn til å takke Gud for i dag!

På bildet ser vi Richard Harris, som leder misjonsstyret hos Sørstatsbaptistene, tale i First Baptist Church i Anchorage.

Ingen kommentarer: