tirsdag, februar 16, 2010

Evangeliet om Guds rike, del 6

"Dere er verdens lys," sa Jesus og la til: "En by som ligger på et fjell kan ikke skjules. Man tenner heller ikke en lampe og setter det under et kar, men i en lampeholder. Da gir den lys til alle som er i huset. På samme måte skal dere la lyset deres skinne for menneskene slik at de kan se de gode gjerningene deres og ære deres Far, Han som er i Himmelen." (Matt 5,14-16)

Det hender jeg møter mennesker som er redd for gjerninger. De er raske til å understreke at vi ikke er frelst ved gjerninger. Og det er ikke vanskelig å være helt enig med dem i dette. Apostelen Paulus skriver jo til den kristne forsamlingen i Efesos:

"For av nåde er dere frelst, ved troen, og det er ikke av dere selv, det er Guds gave, ikke av gjerninger, for at ikke noen skal kunne rose seg." (Ef 2,8-9)

Likevel slås jeg av hvor ofte Jesus taler om gode gjerninger! Og de som er så redd for at gjerninger skal telle med, glemmer visst vers 10 i det samme kapitlet i Efeserbrevet:

"For vi er Hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud har gjort ferdige på forhånd, for at vi skulle vandre i dem."

Guds rike har lover! Jeg hører folk si: Vi har ingen befalinger, ingen lov, det er bare nåde. Ikke i følge Jesus!

"Hvis dere elsker Meg, så hold Mine bud." (Joh 14,15)

"Den som har Mine bud og holder dem, han er den som elsker Meg. Og den som elsker Meg, skal bli elsket av Min Far, og Jeg skal elske ham og åpenbare Meg for ham." (Joh 14,21)

"Jesus svarte og sa til ham: Hvis noen elsker Meg, vil han holde Mitt ord. Og Min Far skal elske ham, og Vi skal komme til ham, og Vi skal ha Vår bolig hos ham." (Joh 14,23)

"Den som ikke elsker Meg, holder ikke Mine Ord. Og Ordet som dere hører, er ikke Mitt, men Min Fars, Han som har sendt Meg." (Joh 14,24)

"Hvis dere holder Mine bud, blir dere i Min kjærlighet, på samme måte som Jeg har holdt Min Fars bud og blir i Hans kjærlighet." (Joh 15,10)

"Dere er Mine venner, hvis dere holder alt det Jeg befaler dere." (Joh 15,14)

Dette viser bare at de gode gjerningene springer ut av en levende tro på Jesus. Og mennesker skal kunne se det! Ikke det at vi skal skryte av dem, men det skal kunne sees i våre liv at vi hører den Herre Jesus til. Vi skal utgjøre en forskjell, vi er annerledes. Er vi ikke, og gjør vi ikke, må vi spørre oss selv om vi virkelig lever i og sammen med Herren Jesus.

(fortsettes)

1 kommentar:

Aleksander sa...

Spennende! Jeg har selv grunnet mye på disse versene i Joh 14 og 15.

Hvorfor er det så skrikende liten forskjell på en som bekjenner Jesus som sin frelser og en som ikke kunne brydd seg mindre om Han?

Skal kjærligheten bryte gjennom, må min selv-opptatthet, min irritasjon, mitt sinne, min grådighet, min likegyldighet, min selvmedlidenhet og mitt feilede fokus og tidsbruk - dø.

Joh 15,8-11
8 I dette er min Far herliggjort at dere bærer mye frukt, og dere skal bli mine disipler. 9 Likesom Faderen har elsket meg, så har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet. 10 Hvis dere holder mine bud, da blir dere i min kjærlighet, likesom jeg har holdt min Fars bud og blir i hans kjærlighet. 11 Dette har jeg talt til dere for at min glede kan være i dere, og deres glede bli fullkommen.