søndag, februar 21, 2010

Schleitheimbekjennelsen - en trosbekjennelse som kostet mange livet, del 5

Her er femte del av oversettelsen av den anabaptistiske bekjennelsen fra Schleitheim:

Hvordan Kristi forsamling skal ledes
5. Vi er kommet overens om vår oppfatning angående hyrder i Guds forsamling. En hyrde i forsamlingen skal være en person i overensstemmelse med Paulus' regler, helt og fullstendig, som har et godt rykte på seg blant dem som står utenfor troen. En slik persons oppgave skal bestå i å lese og formane og undervise, verne, eller utøve forsamlingstukt, og på en verdig måte lede blant søskene i bønn og ved brødsbrytelsen og på alle måter våke over Kristi kropp, slik at den bygges opp og utvikles, slik at Guds navn blir æret og opphøyd av oss, og spotternes munn blir lukket.

Han skal få støtte på alle måter der han har behov, gjennom forsamlingen som har utvalgt ham, slik at den som tjener evangeliet også kan leve av det, slik som Herren har befalt.

Men om en hyrde gjør noe som fortjener en tilrettevisning skal ikke det skje uten ved to eller tre vitners ord. Om de synder skal de tilrettevises slik at også de andre frykter. Men om hyrden fordrives eller går til Herren gjennom korset, så skal vi samme time velge en annen som adskilles i hans sted, slik at de minste i Guds hjord ikke forderves, men reddes gjennom tilrettevisning og trøst.

Ingen kommentarer: