torsdag, februar 04, 2010

Folk søker ly i baptistkirke på Haiti - menigheten har lidd store tap

Concord Baptist Church, som ligger omlag 12 engelske miles fra Haitis hovedstad, Port-au-Prince, er blitt en frihavn for mange jordskjelvrammede. Dette er et av de få stedene mennesker på Haiti kan finne et trygt sted å være.

Pastor Roneld Mesidor dro fra arbeidsplassen sin i Port-au-Prince og var på vei hjem i nærheten av Carrefour da Haiti ble rammet av jordskjelvet 12. januar. Før han var halvveis ble Haiti rammet av jordskjelvet som målte 7.0 på Richters skala, og etterlot 150.000 døde. Overalt fant pastor Mesidor døde mennesker og ødelagte bygninger. Sot og aske gjorde det vanskelig å se.

"Jeg fant ikke ord for å kunne be, men jeg sang," forteller pastor Roneld Mesidor.

Han sang alle sangene han kom på, mens han vandret gjennom det han kaller den lengste natten i sitt liv. Via mobiltelefonen forsøkte han å nå familien sin, men kommunikasjonslinjene var ødelagt. Heller ikke var han i stand til å komme i kontakt med noen av menighetens medlemmer.

Det var først neste morgen han var i stand til å ta seg frem til kirkebygget. Overveldet av følelser fant han kona si Manise uskadd. Litt senere fant de ut at barna deres også var uskadd, og mirakuløst stod kirkebygget og pastorens hjem uskadd. Likevel - menigheten, lik mange andre menigheter på Haiti hadde opplevd store tap.

Concord Baptist Church - en menighet på 250 medlemmer - hadde mistet åtte av sine medlemmer. Alle døde. Fire barn var blitt foreldreløse. 100 av medlemmene hadde fått brukket bein og armer, 130 av medlemmenes hjem var totalt ødelagt, og 45 hus skadet.

Nå strømmer de hjemløse til baptistkirken. Her får de sove, spise og bli tatt hånd om. Menighetens medlemmer viser de som kommer kjærlighet og omsorg, og gjennom dette vitner de om Jesu kjærlighet. Gjennom Sørstatsbaptistene har menigheten fått materiell hjelp, som de igjen distribuerer til andre.

La oss fortsette å be for de mange som lider på Haiti.

Bildet viser haitianere som søker fellesskap i Concord Baptist Church utenfor Port-au-Prince.

2 kommentarer:

leins sa...

Gripende lesning om Guds omsorg og mirakler.
Kirsten nestekjærlighet vises her i praktisk.

Men jeg undres på amerikanske baptistene som ønsket å hente de hundre foreldreløse barna ut av Haiti. Ble de ført bak lyset? De er nå havnet i fengsel.

Jeg har aldri hatt hundre prosent tillit til nyhetene, når krstne orginasasjoner er innblandet.

For meg ser det ut som en form for følgelse?

Bjørn Olav sa...

Det er vanskelig å forholde seg til de opplysningene som gis i media om denne saken. For meg høres det ut som om denne saken er hauset veldig opp, og at det kan være mennesker som er ute etter å ta de kristne for at de har engasjert seg så sterkt i å hjelpe de nødlidende på Haiti. Jeg forsøker å følge med på hva Sørstatsbaptistene sier om saken, fordi de har mange av sine misjonærer på Haiti. Jeg regner med at det kommer mer nyanserte opplysninger om hva som har skjedd etter hvert.