fredag, februar 05, 2010

Pinsebevegelsen vil føre samtaler om dåp og medlemsskap frem til 2011

Lederrådet i pinsebevegelsen vil bruke tiden frem til neste års predikantkonferanse til å utrede spørsmålet om dåp og medlemshåndtering. Samtalene som er ført på predikantkonferansen, vil danne utgangspunkt, for videre drøftelser i mange ulike fora innen bevegelsen.

Egil Svartdahl, tidligere forstander for Filadelfia Oslo, sier i en kommentar til Korsets Seier på nett, at "vi har ikke en dåpsdebatt i pinsebevegelsen, men en debatt om medlemshåndtering som berører dåpsspørsmål."

Egil Svartdahl har forøvrig levert et innsiktsfullt bidrag om dåpens betydning i studieutgaven til Bibelen Guds Ord. Hans bidrag burde også være grunnlag for videre samtaler om disse viktige spørsmålene. Jeg håper også flere kan ta del i samtalene om dette temaet på bloggen her. Takk til dere som allerede har bidratt.

Bildet er tatt i forbindelse med en dåpshøytidelighet på Shetland. En god venn av vår familie, Marie fra Barbados, er nettopp blitt døpt av pastor Jamie Tonge (venstre) fra Emmanuel Christian Fellowship.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Jeg synes det er en uting at så mange skal gå i mange år, etter at de har blitt frelst, før de velger å døpe seg.

Hvor kommer denne trenden fra? Og ikke minst, hvordan kan vi bryte den?

I Bibelen går omvendelsen og dåpen hånd i hånd.

Føler jeg må skrive en blogg om dette...

Gunnar sa...

Og blogg ble det. Den kan leses ved å klikke her.