lørdag, februar 06, 2010

Evangeliet om Guds rike, del 2

Jeg våger en påstand:

Fra Jesu side var det aldri meningen at Hans etterfølgere skulle forkynne om frelse og den nye fødsel løsrevet fra forkynnelsen om Guds rike!

Guds rike er et absolutt avgjørende aspekt ved evangeliet.

Om vi forteller mennesker om frelse - men ikke sier noe om Guds rike - forkynner vi ikke evangeliet om Jesus Kristus.

Derfor er det så forunderlig at så få forkynner om Guds rike. Hva skyldes dette? Som jeg viste i forrige artikkel var forkynnelsen av Guds rike Jesu hovedanliggende, og det var det for apostlene også. Legg merke til hvordan Jesus instruerer sine disipler:

"Og når dere går av sted, skal dere forkynne og si: Himlenes rike er kommet nær." (Matt 10,7)

"Han sendte dem ut for å forkynne Guds rike ..." (Luk 9,2)

"Helbred de syke der, og si til dem: Guds rike er kommet nær til dere." (Luk 10,9)

Dette er ikke de eneste henvisningene. I nær sagt hvert eneste skriftsted hvor Jesus gir instruksjoner til sine disipler, forteller Han dem at de skal forkynne om Guds rike. Her har du et slikt eksempel til: "Jesus sa til ham: La de døde begrave sine egne døde, men gå du av sted og forkynn Guds rike." (Luk 9,60)

Når Jesus taler om de siste tider, sier Han:

"Og dette evangeliet om riket skal bli forkynt i hele verden, som et vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme." (Matt 24,14)

Det er interessant å se at det Jesus er konsentrert om i tiden mellom sin oppstandelse og sin himmelfart, er Guds rike:

"For dem (apostlene) viste Han seg også levende etter sin lidelse ved mange ufeilbarlige bevis. Han ble sett av dem i løpet av førti dager, og talte om de ting som hører Guds rike til." (Apgj 1,3)

Helt mot slutten av Apostlenes gjerninger leser vi om apostelen Paulus: "Så bodde Paulus i to hele år i sitt eget leide hus, og han tok imot alle som kom til ham. Med all frimodighet forkynte han Guds rike og lærte om alt det som hører Herren Jesus Kristus til, uten å bli hindret." (Apgj 28,30-31)

3 kommentarer:

Aleksander sa...

Dette (som du omtaler i disse 2 delene) slår an en viktig strenge, Bjørn Olav. Kommer det flere deler?

Bjørn Olav sa...

Det gjør så!

Anonym sa...

Takk Bjørn Olav, dette er en viktig påminnelse!

Litt rart, men jeg snakket med et Jehovas vitne på telefon i går kveld over en time! Han også var inne på fraværet av forkynnelse om Guds rike! Vi kan lære av hverandre selv om Jeh.vitner har noen spesielle tanker (også..)om Guds rike :)

Så veldig bra Bjørn Olav!

Det å forkynne om Guds rike er viktig fordi vi skal ikke bare forkynne hva vi er frelst fra (det onde og den annen død), men også hva vi er frelst til (det gode/Gud Herren/Jesus Kristus og til et evig liv i Guds rike). Jo mindre helhet i forkynnelsen jo mindre sjanse for å nå mennesker, jo større helhet i forkynnelsen jo større sjanse for å nå mennesker! Å forkynne budskapet hvor Guds rike er en viktig del gir straks større sjanse til helhet!

Hilsen
Thomas i S.