torsdag, februar 04, 2010

Noen hører om Guds rike - andre lever det - de forandrer verden

Gregory A. Boyd (bildet) er pastoren som mistet 1000 av medlemmene i menigheten sin, Woodland Hills Church i St. Paul i Minnesota, fordi han preket om Guds rike! Boyd mener søken etter politisk makt ødelegger kirken, og at Guds rike bygger på helt andre prinsipper, verdier og lover enn denne verdens riker gjør. Nå har Boyd talt på en lederkonferanse på Eastern Mennonite University i Harrisonburg i Virginia, og ble svært godt mottatt. Han skriver på bloggen sin:

"Min tale var sentrert rundt hvor radikalt annerledes Guds rike er fra alle slags utgaver av denne verdens kongeriker og hvor viktig det er å ta vare på disse særtrekkene. Jeg elsker den varmen og ydmykheten som preger denne milde stammen og jeg føler meg alltid veldig hjemme blant dem. Det synes som det jeg sa ble veldig godt mottatt, hvilket ikke betyr at alle var enig i alt jeg sa. Jeg synes å ha en unik kjemi med mennonitene. Det er litt merkelig dette for meg, for, for å være ærlig sier jeg ikke noe de ikke har hørt mange ganger før. Den radikale visjonen av et ikke-voldelig, Golgatalignende kongedømme som er så nytt for meg og som jeg er så begeistret for er det anabaptister har omfavnet for de siste 400 år!"

Det er håpe at stadig flere vil oppgave det radikale budskapet om Guds rike. Konsekvensene av å ta dette rikets verdier, prinsipper og lover på alvor kan være det Boyd opplevde - at mennesker ikke liker det de hører, og vil ikke ha det. Det er på tide at vi oppdager hva den vanhellige alliansen mellom stat og kirke gjør med oss, som kristne enkeltindivder og som menigheter. Jeg drømmer om en ny Jesusbevegelse som tar ordene om Jesu etterfølgelse på ramme alvor, og begynner å leve dem ut. Mennesker som ikke bare hører det Jesus sier, men gjør det Jesus sier. Som lever i pakt med Bergprekenens ord. Det vil være en autentisk kristen tro, mer i pakt med den de første kristne levde.

4 kommentarer:

Karin sa...

Ja låt oss verkligen be att vi må få av hjärtat vara Jesu verkliga efterföljare och lärjungar,och
inte eftersträva denna värdens
rikedomar och vad den bjuder!
Må en längtan gro i våra hjärtan och det är
en längtan att Jesus mer och mer ska få inta en allt större plats i oss!
Vi lever i denna världen,men inta av denna världen!
Ja samt vara på det klara med att det innebär en uppoffring att få gå i Jesus fotspår!
Guds Välsignelse Bjornolav!

Anonym sa...

Bjørn olav tiden er inne til at kristene lærer om den dypest og helligste bønnen til monkene som kommer etter Jesus bønnen.

Jeg ble rørt til tårer når jeg hørte om monkenes bønn idag.
Den veiledningen jeg har fått fra Jesus om å gå videre fra bønnen i hjertet til å be i hjertet å ånden i med Jesus er helt i linje med dem mest hellige monker på jorden.
Så selv om min måte virker fremmed bant kristene her så er den æret blant dem mest hellige monker i verden.
Så å lede kristene inn i hjerte fra hodet som monkene sier bare bærer på jordens støy er veien.
Når hjertet er blitt i kontaktog sensetivt for Jesus vil bønnen virker 10000 ganger sterkere en dem bønner som kommer fra hodet og tankene.
Ikke rart at hjertebønnene ses over hele jorden fra ett hellig hjerte i bønn.

Bjørn Olav kan du legge inn denne filmen fra Youtube som forteller om nivåene i Jesus bønnen fra monkene selv som kjenner veien.
Vet at mange på sidene dine som meg er opptatt av den dypeste bønnen til Jesus

Elder Cleopa - On Prayer

http://www.youtube.com/watch?v=wOGXdLoNl2w


Gud velsigne deg for å bringe skattene fra dem gammle kristus monk brødre som virkelig kjenner himmelens bønner.

Broder i kristus

Anonym sa...

Bjørn Olav har du skrevet noe om dem 9 nivåene i bønn tideligere ?
Kunne vært fint å få mere kunnskap om bøker eller annet som beskriver bønnens vei så jeg kan gi den til andre.
Siden jeg selv har opplevet disse nivåene å vet hvor ubeskrivelig det er.

Kan ikke annet en å elske Gud.

Takk på forhånd for at du hører mine ord.

Broder i kristus

Bjørn Olav sa...

You tube innslaget har jeg vist tidligere på bloggen, skal vurdere om jeg legger det ut igjen på nytt. Når det gjelder de ulike måtene å be på har jeg behandlet dette i de to bøkene jeg har skrevet om bønn. Den første: "Ved stille vann" er dessverre utsolgt fra forlaget, etter å ha vært trykket i flere opplag. Den andre "Å leve i bønn" finner du hos www.frihet.no Den første vil jeg gå ut fra kan lånes på et bibliotek.