fredag, april 15, 2016

Løgn og atter løgn!

Kjell Sørsdal, initiativtageren til annonsen 'Advarsel', som Korsets Seier klokelig nektet å ta inn, men som avisen Dagen trykket i en redigert form, fortsetter med å spre løgner.

Sørsdal, som har sett det som sin fremste oppgave å angripe andre kristne, driver to Facebook-sider. På den ene kommer han med en rekke usannheter:

1) Artikkelen som jeg skrev om virksomheten til Kjell Sørsdal, Christian Finne og Reinert Vigdal, og som ble publisert her på bloggen 6. april, hevder han at jeg skal ha fjernet. Årsaken skal i følge Sørsdal være at jeg er så feig at jeg ikke våger å stå for det jeg har skrevet. Alle som sjekker bloggen vil se at artikkelen ikke er fjernet. Den er heller ikke fjernet fra Facebook, og har aldri vært det. Sørsdals påstand er usann.

2) Sørsdal hevder videre at jeg lyver når jeg skriver om Reinert Vigdal. Her er ordrett (også de store bokstavene er tatt med) hva de to skriver på en av Facebook-sidene til Sørsdal, 1.april, og det er ingen aprilsnar.

"Reinert Vigdal: ALT ANNET AV LITTERATUR ENN BIBELEN ... kan en bare brenne. ALLE ØVELSER og dikkedarer med lysbrenning, brenne røkelse eller for den saks skyld hoppe å sprette... Hjelper ingen til Jesus. (glemte å nevne hylende musikk)

Kjell Sørdal: Hva med Salmeboka Reinert (uttrykksikonet smile)

Reinert Vigdal: Samme. Kun en ting gjelder ... knefall for Jesus. Amen.

Hvem lyver? Sitatene taler igrunnen for seg selv veldig tydelig.

3) Kjell Sørsdal hevder videre at jeg har slettet ham som Facebook venn. Jeg har aldri vært Facebook venn med Sørsdal, og kommer heller ikke til å bli det.

Ellers er det ganske spesielt å lese at Sørsdal i en samtale på en av hans Facebook-sider hevder at han holder seg til en engelsk bibeloversettelse som heter New Living Translation fordi denne skal bygge på William Tyndales bibeloversettelse, og skal dermed borge for skikkelig kvalitet. Den som følger litt med i timen vet at dette ikke er noe annet enn en parafrase og det eneste som denne parafrasen har med William Tyndale å gjøre er at forlaget Tyndale Publishers har utgitt den!

Jeg tar dette med som en kuriositet for å vise at Sørsdal som mener jeg å besitte så mye kunnskap om andre kristne og deres forhold til Jesus, kanskje ikke har fulgt helt godt med timen.

Nå er det Norge idag som er blitt forespurt av trioen om å trykke annonse nr 2. Norge idag krever at om annonsen skal komme på trykk må deler av annonseteksten slettes. Det har fått Sørsdal til å rase. Han kaller Finn Jarle Sæle 'feig' og skriver: "Norge idag og KS hater sannhet og elsker løgn'. Jeg tror mange av oss tenker at når Norge idag av alle aviser kjenner behovet for å sensurere en annonse så sier det i grunnen sitt.

Den helsides annonsen trioen fikk på trykk i Dagen har nok ikke fått store oppmerksomheten. De sliter tydeligvis med å få folk til å gi penger til prosjektet, og nye medlemmer ser det heller ikke ut til at de får. Jeg tror de fleste gjennomskuer hva dette dreier seg om. De stygge personkarakteristikkene og hatet som veller fram i det som skrives, taler sitt eget tydelige språk.

Ingen kommentarer: