mandag, april 25, 2016

Etiopia: Moren ble drept av faren på grunn av hennes kristne tro - sønnene ble frelst

Sønnene til en kristen kvinne som ble drept på grunn av sin kristne tro i Etiopia har tatt imot Kristus som sin Frelser, etter å ha vært vitne til deres mors mot og tro.

Det er Åpne Dører som forteller historien om den etiopiske kvinnen, som heter Workitu. Hun konverterte fra Islam til den kristne tro i august i fjor.

Hennes ektemann, som var en hengitt muslim, ble rasende når hans kone bestemte seg for å følge Jesus. Han slo henne til stadighet, og truet med å ta livet av henne om hun ikke vendte tilbake til sin muslimske tro. Workitu mottok også til stadighet utilslørte trusler fra lokalbefolkningen. Til slutt fortalte hun om mannens mishandling til menighetens ledelse. Hun fortalte også om mannens trusler om å drepe henne. De ba henne anmelde dette til politiet. Workitu valgte å skrive et brev til politiet.

Politiet på sin side overså det hele og nekter i dag for at de i det hele tatt har mottatt noe brev.

I mars angrep Workitu's ektemann henne sammen med en nabo. Det voldelige angrepet førte til at Workitu kollapset. Noen av landsbyens innbyggere tok henne med til sykehuset, og hun ble senere overført til nok et sykehus, men der døde hun av skadene som hun var blitt påført.

Den ondes onde planer fikk likevel ikke seire til slutt. To av sønnene hennes, Mustafa som er i 20 årene og Kedir som er 17, ble så beveget av deres mors sterke vitnesbyrd at de har bestemt seg for å følge Jesus og har tatt imot Ham som sin personlige Frelser og Herre. Men den gode delen av denne historien slutter ikke her. Også en av venninnene til Workitu fra landsbyen har gjort det samme!

Ingen kommentarer: