onsdag, april 27, 2016

IS har sprengt historisk kirke i Mosul

Terrorister fra IS har sprengt 'klokke-kirken' i Mosul i Irak og lagt et historisk minnesmerke i grus i den hensikt å utradere bevis for det har bodd kristne her.

'Klokke-kirken' ble bygd i 1870 årene og finansiert av keiserinne Eugenie, som var konen til Napoleon III.

Den islamske staten har med jernhånd kontrollert byen Mosul i Irak siden juni 2014, og har drevet tusenvis på flukt og tatt til fange enda flere innenfor byens murer. De mititante islamistene har gjort det til en vane å ødelegge kirker, klostre og kristne minnesmerker. Ikke minst det som har stor historisk verdi. I Mosul hersker streng Sharia-lov. Her er det vanlig med offentlige henrettelser og mange kvinner blir kidnappet og drevet ut i prostitusjon ved å selges og sendes til andre land.

IS skal ha brukt en betydelig mengde sprengstoff som ble plassert under kirken for å få maksimal effekt.

Den khaldeiske patriarken for Irak, Luis Sako, vokste opp i denne kirken. Han forteller at den var spesielt vakker, med en mengde ikoner og historiske fotografier. Kirken inneholdt også en skole, et bibliotek og et barnehjem. Klokketårnet hjalp den muslimske befolkningen til å holde seg a jour med sine egne bønnetider.

La oss fortsette å be for våre forfulgte trossøsken i Mosul og for alle som bor der under dette forferdelige terrorregimet.

Ingen kommentarer: