fredag, april 08, 2016

Uhyrlige påstander fremsettes om evangelisk menighet i Kasakhstan

En evangelisk menighet i Kasakhstan ble raidet av politiet langfredag. Nå fremsetter de statskontrollerte mediene i landet uhyrlige påstander om denne menigheten i Almaty.

Nytt Livs Bibelsenter anklages for å oppbevare maskinpistoler og andre våpen i kirken, samt drive med ulovlig psykoterapti! Som om ikke det er nok beskyldes også menighetens pastorer for å rømme landet. Menigheten skal også rane menighetens medlemmer for smykker, penger og eiendommer. Ingen av påstandene har noen som helst sannhet i seg. Behandlingen av menigheten minner om de prosessene som fant sted under kommunisttiden i det daværende Sovjetunionen, hvor såkalte 'bevis' ble plantet under ransakinger.

Omlag klokken 10.00 lokal tid på langfredag, 25. mars i år, stormet 10 innsatsgrupper fra det lokale politiet menighetslokalene til Nytt Livs Bibelsenter, og begynte øyeblikkelig å ransake lokalene. Samtidig ble hjemmene til menighetens to pastorer ransaket. Ransakingene ble utført som ledd i en kriminalsak, som ble anmeldt 29. juli i fjor. Ransakingene ble godkjent 25. mars i år. Hvorfor tok det så lang tid fra saken ble anmeldt før ransakingene fant sted?

Ingen av pastorene i Nytt Livs Bibelsenter er foreløpig anklaget for noe. Ingen av dem er innbrakt for avhør. Ingen av dem har fått forbud om å forlate landet. Likevel brukes de statskontrollerte mediene i en skitten svertekampanje mot menigheten. Blant annet viser disse mediene bilder fra ransakingene. Sannheten er at bildene viser våpen politiet selv har plantet der. Bildene viser også smykker som politiet angivelig skal ha funnet i pastorenes hjem, og konvolutter det står 'tiende' på.

Mediene melder også at de to pastorene skal ha flyktet fra Kasakhstan, hvilket ikke medfører riktighet. Det mediene ikke forteller er at menighetenes pastorer var på en jobbrelatert reise og på et pastoralt besøk i Kirgisistan i tre dager.

La oss be for våre hardt prøvede trossøsken i Kasakhstan.

Billedtekst: Skjermbilde av fotografier av angivelige våpen som skal være beslaglagt i menighetens lokaler i Almaty.

Ingen kommentarer: