mandag, april 25, 2016

Still deg i gapet!

'Vi må respondere umiddelbart når vi blir overveldet av en byrde av forbønn. Det er en pris å betale for å være en forbeder; den forstyrrer tiden som er avsatt for personlige ønsker. Jeg kan si: "Jeg skal be nå" eller: "Jeg vil vente litt og be senere". Men jeg kan ikke holde et løfte om å tre inn i forbederens rolle verken nå eller senere. Det eneste jeg kan svare er dette: "Jeg vil respondere, hvis jeg beveges av Den Hellige Ånd til å be!"

En desperat situasjon krever umiddelbar desperat bønn. Halvhjertede bønner gjør ingen nytte. 

"Disiplene rotet ikke bort tiden når de satte seg ned ved siden av Mesteren og samtalte stillferdig med ham under Oliventrærne i Betania eller ved stranden langs Galileasjøen. Dette var deres skoletimer; tiden hvor de fikk føde. Den mest sunne kristne, den som er best skikket for et gudfryktig liv og arbeid, er den personen som henter mest føde fra Kristus." (Theodore Ledyard Cuyler. 10.januar 1822-26.februar 1909, presbyteriansk forkynner og forfatter i USA). 

Herre, la oss hente vår føde fra Deg og stille oss i gapet for andre. Verden trenger krigere som vet hvordan de skal be og gå i forbønn. Herre, jeg vil gi respons, hvis jeg beveges av Din Hellige Ånd til å gå i forbønn. Jeg vil ikke avvise Deg, eller ignorere Deg. Du venter på meg, og her er jeg.

"På samme måten hjelper også Ånden oss i våre svakheter. For vi vet ikke hva vi skal be om slik vi burde. Men Ånden selv går i forbønn for oss med sukk som ikke kan uttrykkes med ord." (Rom 8,26/Bibelen Guds Ord)

"Men du, når du ber, gå inn i ditt bønnerom! Og når du har lukket døren din, skal du be til din Far som er i det skjulte. Og din Far som ser i det skjulte, skal belønne deg åpenlyst." (Matt 6,6. Bibelen Guds ord).

Steve Porter. Norsk oversettelse (C) Bjørn Olav Hansen

Ingen kommentarer: