torsdag, april 14, 2016

Bønne- og lovprisningstelt midt i den amerikanske hovedstaden

I seks måneder har et stort partytelt stått bare noen få hundre meter utenfor Washington monumentet. Davids telt har vært plassert i et av de travleste strøkene av den amerikanske hovedstaden. Teltet har gitt mange muligheter til å forkynne evangeliet for forbipasserende, samtidig som det har fungert som et sted for bønn og lovprisning 24/7.

Navnet 'Davids telt' er hentet fra 1.Krønikebok kapittel 15, hvor David laget et telt for Paktens Ark. I dette teltet befant det seg sangere og musikere i hele den perioden David var konge.

Bak det hele står en mann ved navn Jason Hershey. Han startet opp med Davids telt i 2012 og holdt det da gående med bønn og lovprisning 24 timer syv dager i uken i forbindelse med det amerikanske presidentvalget. Året etter gjorde Hershey og hans medarbeidere det samme. Da holdt de på i 42 dager, og i 2014 50 dager.

11. september i fjor startet den pågående bønnekampanjen som vil vare frem til valget 8. november. Det siste jeg leste om Davids telt er at det nå er flyttet til Constitution Garden som ligger i nærheten av World War II Memorial.

Davids telt er først og fremst et sted hvor Jesu navn blir opphøyd, både gjennom sang og lovprisning, men også gjennom evangelisering. Nylig kom 10 mennesker til tro. De ble dratt til teltet på grunn av den sterke lovsangen, og gav sine liv til Jesus i teltet. Men teltet fungerer også som et bønnetelt , hvor det bes mye for Amerika. De som deltar i bønn- og lovprisningstjenesten kommer fra ulike kristne sammenhenger, og dermed fungerer også teltet på en slik måte at det bringer Guds folk sammen fra ulike steder.

Ingen kommentarer: