mandag, april 04, 2016

SISTE: 25 kristne familier igjen i Raqqa - IS nekter dem å flykte - situasjonen desperat

Utrolig nok - det skal finnes kristne igjen i Raqqa, byen som er blitt kalt 'hovedstaden til IS'. I følge de siste opplysningene fra velinformert hold skal omlag 25 kristne familier oppholde seg i byen - og de kommer seg ikke ut.

I følge en gruppe som kaller seg 'Raqqa blir stille slaktet ned', og består av journalister og aktivister, skal IS nå tvinge disse 25 familiene fra å forlate byen. Situasjonen er desperat.

Den syriske byen Raqqa falt i hendene på terrorgruppen IS i mars 2013 og har fungert som hovedkvarter på IS siden. Det var i denne byen at Fader Paolo ble kidnappet. Ingen vet hva som har skjedd med ham, om han er drept eller fremdeles er i live. I Kristi himmelfartskapellet har vi bedt for ham hver uke siden han ble kidnappet i det håp at han fremdeles lever.

La oss nå be for de siste gjenværende kristne i Raqqa. Det har bodd kristne i 2000 år i Syria og på 1920-tallet utgjorde den kristne befolkningen i landet omlag 30 prosent. Nå er det snart ingen igjen. DE er enten drept eller drevet på flukt av islamister.

Billedtekst: Bildet viser en IS-soldat inne i Raqqa.

Ingen kommentarer: