fredag, april 29, 2016

Sverige: Vil ikke anerkjenne folkemord. Norge: Selger våpen til Saudi-Arabia

Sveriges riksdag vil ikke anerkjenne de grusomme ugjerningene IS begår i Syria og Irak som folkemord. I Norge går Fremskrittspartiet inn for å selge våpen til Saudi-Arabia. I sin landsmøtetale i helgen som var sa Siv Jensen at 'islamisme er ikke noe annet enn nazisme i sin verste form'. De ordene er glemt noen dager etterpå. Saudi-Arabia har i flere tiår brukt enorme ressurser til å spre sin ekstreme variant av islamisme: wahhabismen. FrP sørger for at de skal få våpen.

I Sverige toer man sine hender. Der mener man at det ikke er Riksdagen som skal fatte slike beslutninger, men Europaparlamentet. Mens deler av Midt-Østen står i brann, og kristne og andre minoritetsgrupper er i ferd med å bli utryddet, er man passive og avventende. Og vi er ikke så mye bedre i Norge. Her kan en partileder for et av Norges største partier - og som sitter i regjering - på den ene siden fordømme islamistene, men noen dager etter sørger hun for at de kan få mer våpen.

Og i mens dør stadig flere kristne. Og før de drepes utsettes de for tortur og voldtekter. I områder av Irak og Syria, hvor det fantes blomstrende kristne fellesskap helt tilbake til Oldkirkens dager, er det nå helt stille. Disse samfunnene er allerede utryddet. Andre er i ferd med å bli det.

Men folkemord - nei, se det, det overlater vi til andre å bestemme. Og for Norges del: vi kan jo få tjent noen kroner på rike sjeiker fra Saudi-Arabia. Det er snakk om militært materiell for 733 millioner. Det skjer samtidig med at Saudi-Arabia er anklaget for krigsforbrytelser i Jemen.

Forstå det den som kan.

Ingen kommentarer: