onsdag, august 03, 2016

Amerikansk dagsavis nektet å ta inn annonse fordi den inneholdt ordet 'kristen'

Avisen "News Sentinel", som utgis i Knoxville i Tennessee, USA, nektet nylig innehaveren av "Tennessee's Cedar Springs Christian Store', å få annonsere på grunn av at ordet 'kristen' ble brukt i annonsen. Avisen mente ordet 'kristen' var anstøtelig for avisens lesere!

Det var i forbindelse med at innehaveren av forretningen, Lois McGinnis og hennes familie, hadde bestemt seg for å flytte forretningen og åpne et annet sted i byen, at de ønsket å annonsere i en av byens aviser. I annonsen ville de opplyse om forretningens nye adresse. Annonsen ble utformet og bestilt, men da Lois McGinnis skulle finne annonsen i avisen på den avtalte dagen, sto den ikke der.

Annonsen var en enkel utformet annonse som fortalte om den nye adressen, og hva slags varer forretningen selger, og at det i forbindelse med flyttingen, også skulle være et salg. Annonsen skulle trykkes 26., 27 og 28. juli.

Men annonsen kom ikke på trykk. Hun ringte avisen og fikk til svar at annonseteksten var anstøtelig. Da hun spurte om hva dette anstøtelige var, fikk hun til svar at det var ordet 'kristen'.

Mange fikk høre om dette, og avisen fikk mange tilbakemeldinger på at folk reagerte mot en slik sensur. Dette har ført til at avisen har bestemt seg for likevel å trykke annonsene, og har beklaget overfor eieren av forretningen.

Men så følsomt er altså ordet 'kristen' blitt at en stor avis i en amerikansk by er redd for å trykke en annonse som inneholder et slikt ord.

Ingen kommentarer: