søndag, august 07, 2016

SISTE: Kristen kvinne i fengsel for sin tro avbryter hungerstreik

Maryam Naghash Zargaran (bildet) har avsluttet en tre uker lang hungerstreik. Zargaran soner en tre år lang fengselsstraff for sin tro og tjeneste i den islamske staten Iran. Hun lider av flere sykdommer og de iranske myndighetene nekter henne livsnødvendig medisinsk behandling.

Som jeg har skrevet på bloggen tidligere ble denne kristne kvinnen først nektet behandling for en livstruende hjertelidelse tidligere denne sommeren. Så fikk hun permisjon fra fengselet, men ingen sykehus i Teheran ville behandle henne. Fordi hennes søster er lege, fikk hun behandling, men behandlingen ble avbrutt før den var ferdig. Til tross for legenes innstendige anmodning om at Zargaran måtte få behandling ble hun ført tilbake til det beryktede Evin-fengselet. Der innledet hun så en hungerstreik den 9.juli og den varte helt frem til den 31.juli.

Zargarans familie forteller nå at de har fått lov til å besøke henne, og fengselsmyndighetene kommer med antydninger om at de kan la henne få fullføre behandlingen. Hungerstreiken har ført til at Maryam nå er svært avmagret. Hennes helsesituasjon er svært alvorlig.

La oss huske henne i våre forbønner, og la oss be om at det må bli et gjennombrudd med hensyn til hennes helsesituasjon.

Ingen kommentarer: