tirsdag, august 09, 2016

Muslimsk mobb brant ned hjemmene til flere kristne i Egypt

Det er utfordringer for våre kristne venner i Egypt på mer enn en måte. Hør bare:

Tidlig i juni måned i år lånte Ayoub Khalaf Fahmy penger av en venn for å renovere og bygge ut huset sitt. Familien består av to voksne og seks barn, og 75 kvadratmeter begynte å bli litt lite for den voksende familien.

Med det samme Fahmy begynte byggearbeidet startet også ryktene å spre seg i landsbyen Kom Al-Loufy. Naboer fulle av hat hvisket falske rykter om hensikten med byggeprosjektet. De sa at siden Fahmy er en koptisk kristen, så handlet ikke dette om utvidelse av et hus, men bygging av en kirke. Muslimene trodde på disse ryktene, siden det bor omlag 1.800 kristne i denne landsbyen, og den har ingen kirke.

Tidlig i byggeprosessen mottok Ayoub Khalaf Fatmy trusler. Om han ikke øyeblikkelig stanset byggeprosjektet ville han og hans familie bli drept. Dette førte til at Fatmy og hans brødre tok kontakt med landsbyens mulla for å få hjelp.

Mullaen, sheik Abdul Wahid Hassan Mohamed Taha, ba Fatmy og hans brødre om å ta kontakt med politiet. Fatmy samlet brødrene sine og 15 andre venner og dro til politistasjonen. Der underskrev han papirer som viste at dette kun dreide seg om en utvidelse av huset sitt.

Men angrepene på familien fortsatte.

Onsdag kveld, den 29 juni, samlet en stor gruppe muslimer seg utenfor huset hans. De ropte: "Jihad" og "Allahu Akbar" og angrep så huset. Det ble fullstendig ødelagt før de satte fyr på restene og brant det ned. Men ikke bare det: de brant også ned hjemmet til moren til Fatmy og de tre husene til hans brødre. Nå står denne familien på bar bakke.

Situasjonen var så amper og dramatisk at på et tidspunkt tok den muslimske mobben tak i broren til Ayoub, Ibrahim, og to av hans barn og kastet dem inn i flammehavet. Men på mirakuløst vis kom de seg unna. Når brannmannskapene endelig kom hindret den muslimske mobben dem fra å gjøre jobben sin. Til tross for at politiet har mottatt anmeldelse fra familien Fatmy er ingen arrestert for udåden.

Ingen kommentarer: