mandag, august 29, 2016

Forbereder Putin en fullskala-krig mellom Russland og Ukraina?

Våre bedende venner i Ukraina oppfordrer nå om at det bes inderlig til Gud for deres hjemland.

Mens vestlige medier stort sett har vært helt tause, har det pågått en russisk styrkeoppbygning og Vladimir Putin har i praksis omringet landet.

Samtidig som Ukraina denne måneden kunne feire sitt 25 års jubileum som uavhengig stat fra Sovjetunionen, er situasjonen denne:

I midten av denne måneden flyttet Russland svært avanserte S-400 bakke-til-luft rakettsystemer inn på Krim-halvøya. Disse rakettene har en rekkevidde som strekker seg ut over deler av Svartehavet, men for våre ukrainske venner er det mest skremmende at disse rakettene kan nå store deler av Ukraina.

Men det mest skremmende er nok at Russland har gjennomført en rekke militærøvelser som ikke har vært varslet. Og det er ikke snakk om småskala øvelser. Det er snakk om store øvelser langs hele grensen av Ukraina, i Transnistra, i Svartehavet - og russerne har også øvd med landgangstyrker på Krim.

Og det er ikke ferdig med dette: I nord står en helt ny brigade klar i nærheten av Brjansk, i sør, så har vi de russiske styrkene på Krim, i øst, i nærheten av Rostov og i vest i Moldovas Transnistra-region. Ukraina er i praksis omringet.

Spørsmålet er hva Vladimir Putin tenker. Er dette oppbyggingen til en fullskala-krig mellom Russland og Ukraina, eller viser han bare muskler i forhold til Ukraina? Det som skjer er i hvert fall egnet til å skape frykt.

Ukrainske baptister og evangelikale troende deler disse bekymringene, og ber oss nå om å be for den svært spente situasjonen mellom de to landene.

Ingen kommentarer: