onsdag, august 10, 2016

SISTE: 40.000 kristne igjen i Aleppo - karmelittnonnene har bestemt seg for ikke å forlate dem

Det har lenge vært usikkert hvor mange kristne som befinner seg i Aleppo. Dette var en gang en by med over 160.000 syriske kristne. Nye beregninger viser at det er 40.000 kristne igjen, noen av dem i de aller verste krigssonene.

Det er nå også kjent at en gruppe med karmelitt-nonner ikke vil forlate byen. De velger å bli. De ønsker ikke å forlate sitt kloster, og svikte de menneskene som er dem betrodd. Snakk om heltemot og sann kristen overgivelse! Klosteret er lokalisert i et område rett utenfor byen, som stadig er gjenstand for bombardement og flyangrep.

De 40.000 kristne som er igjen i dette krigshelvetet kan enten ikke komme seg ut, eller er for fattige og syke til å gjøre det. Nå er de fanget, med fiender på alle sider. Som jeg skrev i går har Aleppo vært uten drikkevann i fire dager.

Til tross for at syriske og russiske styrker fortsetter med skytingen om bombardementet nekter karmelitt-nonnene å flykte.

I følge Catholic Herald har nonnene bedt om hjelp fra organisasjonen "Aid to the Church in Need" slik at de kan hjelpe de som er inne i Aleppo og som nå ikke kommer seg noen vei.

Søster Anne-Francoise, en av karmelitt-nonnene i Aleppo, sier det slik: "Bombene faller ned rundt oss, men vi kommer ikke til å forlate mennesker som lider."

Hun legger til: "Vi har ikke vann, ikke elektrisitet, kampene som pågår er intense."

Men de katolske nonnene gir ikke opp. De følger sitt kall.

La oss støtte dem med våre inderlige bønner. Og la oss be for de 40.000 kristne som befinner seg inne i denne byen, ja, for alle som er der. Det skylder vi dem.

Ingen kommentarer: