lørdag, august 13, 2016

En av Kinas troshelter - Samuel Lamb - er død

Denne måneden er er det tre år siden en av de mest markante skikkelsene i undergrunnskirken i Kina, Samuel Lamb, døde. Han ble 88 år gammel.

Samuel Lamb, som var baptist, døde lørdag 3. august 2013. Han var pastor for en uregistrert menighet i Guangzhou, som må holde fire gudstjenester hver søndag for å få plass til alle som vil delta.

Samuel Lamb tilbrakt 22 år av sitt liv i fengsel og under svært kummerlige kår i kinesiske fangeleire for sin tro på Jesus. Noen av årene han tilbrakte i fengsel ble tilbrakt i iskalde gruver i hardt slavearbeid. Samuel Lamb visste hva det vil si å lide for Kristus.

Han var født i det sørlige Kina, i et fjellområde med utsikt til Macau. Hans far, Paul Lamb, var også baptistpastor. Samuel forkynte Guds ord første gang da han var 19 år. I alle år var han en utrettelig forkynner av Guds ord, og kompromisset aldri med Bibelens ord. Selv ikke når han måtte utstå harde lidelser.

Hans kone døde i 1977.

Med Samuel Lambs bortgang har den kristne kirke i Kina mistet en av sine troshelter. Hans betydning var enorm, ikke bare i hjembyen, men over hele det veldige Østens rike. Hans navn var kjent over alt. Han vil bli minnet for sin store kjærlighet til Guds ord, hans integritet, ydmykhet og for hans liv i bønn.

Vi lyser fred over hans gode minne.

Ingen kommentarer: