fredag, august 19, 2016

Syv baptister stilles for retten i Kasakhstan - ene og alene for deres tro

Myndighetene i Kasakhstan fortsetter å slå hardt ned på kristne minoriteter som har unnlatt å bli registrert for å få myndighetenes godkjennelse til å kunne holde gudstjenester og møter.

Og blant de som det går hardest ut over er landets baptister.

25. august må syv baptister møte i retten. Disse er hjemmehørende i det østlige Kasakhstan. Myndighetene anklager dem for å ha holdt religiøse sammenkomster uten myndighetenes godkjennelse. Den lille baptistmenigheten de tilhører ble stormet av anti-terror politi tidligere denne måneden. To av de anklagede er, Olga Berimets og Zoya Tobolina, begge 79 år gamle.

Men de to pensjonistene er ikke de eneste som står anklaget for å ha forbrutt seg mot loven.

22. mai ble 89 og et halvt år gamle Yegor Prokopenko dømt til å betale en bot for å ha deltatt på et møte i baptistmenigheten i Zyryanovsk i det østlige Kasakhstan. Yegor, som ledet gudstjenesten, er en tidligere baptistisk samvittighetsfange fra den tiden det het Sovjetunionen. Boten han måtte betale tilsvarer syv ukeslønner for de som er i arbeid. Det er veldig mye penger for en pensjonist.

Yakov Skornyakov, også han en tidligere baptistisk samvittighetsfange fra Sovjet-tiden, ble bøtelagt for en lignende forbrytelse i 2006. Det skjedde to år før 79 åringen døde.

La oss be for våre hardt prøvede trossøsken i Kasakhstan og for den kommende rettssaken, som kan ende med at våre venner må betale skyhøye bøter for å ha deltatt på en gudstjeneste.

Ingen kommentarer: